4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eşi terk edince...

Adana'da eşi tarafından terk edilen bir kişi, iki çocuğunun gözleri önünde baz istasyonuna çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çocuklarının, psikologun ve polisin ikna çabalarına cevap vermeyen şahıs, 5 saattir 40 derece sıcaklıkta bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, Murat T. (42) iki kız çocuğu ile gezmeye çıktı. Murat T., Toros Mahallesi, Barış Manço Bulvarı üzerindeki TEDAŞ veznesi arazisindeki baz istasyonu civarına geldiğinde N.T (10) ve N.T. (15) isimli kızlarının yanından ayrılarak "Ben baz istasyonuna çıkıyorum anneniz gelmezse inmeyeceğim" diyerek baz istasyonu direğine tırmanmaya başladı.
Daha sonra baz istasyonuna bir kişinin çıktığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, intihar girişiminde bulunan Murat T.'nin, N.T (10) ve N.T (15) adlı kızlarının da aşağıda beklediğini gördü. Kız kardeşleri polis otosuna alan güvenlik güçleri, Murat T.'yi ikna etmeye çalıştı.

Eşi Elif T.'nin 18 Temmuz'da evden kaçtığını ve bulunmasını isteyen Murat T., eşi gelmediği takdirde intihar edeceğini söyledi. Yaklaşık 50 metre yükseklikte 40 derece sıcaklıkta yaklaşık 5 saattir bekleyen Murat T.'yi ikna etmek için görevliler seferber oldu. Yapılan telefon görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Önce kız çocukları telefonla konuşup ikna etmeye çalıştı. Ancak Murat T., bir türlü ikna edilemedi. Daha sonra polisler cep telefonuyla Murat T.'yi arayarak ikna etmeye çalıştı ama bu çabalar da sonuçsuz kaldı.

Murat T.'yi ikna etmek için bu kez uzman psikolog çağrıldı. Olay yerine gelen psikolog dakikalarca Murat T. ile konuştu ama bir türlü ikna edemedi.
Murat T. intihar eylemini 5 saati aşkın süredir sürdürürken, olay yerine gelen kayınbiraderi Veysel Berksoy, "Ablam onun zulmünden kaçtı. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Siz bir insanı yılın 365 günü evde kilitlerseniz, ailesi ile görüştürmezseniz tabi ki kaçar" dedi.
Çevredeki vatandaşlar da kaldırıma sandalye koyarak intihar girişimini keyifle izledi.  Hala polis, itfaiye ve sağlık ekipleri Murat T.'yi ikna etmeye çalışıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 17:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?