29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Eşime bile yatağıma gel demedim

ADANA'da tecavüz edip, para karşılığı erkeklere pazarladığı 39 yaşındaki A.Z.P.'nin 25 yaşındaki kardeşi Abdullah Boybay'ı tüfekle öldürdüğü iddia edilen inşaat bekçisi 61 yaşındaki Mehmet Kılınç, yargılanmaya başladı. Kılınç, cinayetin kazayla işlendiğini, tecavüz iddiasının ise iftira olduğunu savundu.

Yeşiloba Mahallesi'nde bir inşaatın bekçiliğini yapan Mehmet Kılınç, iddiaya göre, 30 Mayıs'ta aynı inşaatta eşi ve 3 çocuğuyla geçici kalan hemşehrisi A.Z.P.'nin odasının kapısını gece yarısı çalıp, "Yatağıma gel. Seni istiyorum" diye çağırdı. Bekçi Kılınç, konuşanları duyup üzerine saldıran A.Z.P.'nin kardeşi Abdullah Boybay'ı tüfekle öldürdü.

Yakalanıp tutuklanan Kılınç, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde `Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis, `fuhuş' suçundan 8 yıl, `tehdit' suçundan ise 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Boybay'ı kazayla öldürdüğünü öne süren Kılınç, tecavüz ve fuhuş iddialarını kabul etmedi.

İnşaatı yapan kooperatifin başkanın, A.Z.P. ve ailesinin çıkartılmasını istediğini söyleyen Kılınç, "Ben de çıkmalarını söyleyince üzerime saldırdılar. Abdullah, tüfeğin kazayla patlaması sonucu öldü. A.'ya tecavüze kalkışmadım. Ben yaşlı, hasta biriyim. Kendi eşime bile `yatağıma gel' dememişimdir. A.'ya eşi, çocukları ve misafiri yanında nasıl böyle bir söz söyleyebilirim" diye kendini savundu.

A. ise Kılınç'ın gece yarısı tüfeği kafasına dayayıp "Kalk yanıma gel" dediğini belirterek, "Bu sırada kardeşim uyandı. `Abla kim bu içeri giren?' diyerek kapıya doğru gitti. Sanık kardeşime ateş edip öldürdü" diyerek şikayetçi oldu. Kılınç'ın kendisini başka erkeklere satmadığını da belirten A.Z.P, "Kardeşim öldürüldüğü için şoktaydım. O zaman ne söylediğimi bilmiyorum" diye konuştu.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

DHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 12:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?