2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Eski bakandan Kozan'a aşevi

Eski Orman Bakanı M. Halit Dağlı’nın desteği ile yaptırılan Kozan Belediyesi M. Halit Dağlı Aşevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Belediyesi Halit Dağlı Aşevi'nin, Dağlı'nın bağışladığı Tufanpaşa Mahallesi Ağlıboğaz Caddesi'ndeki bin metrekarelik arsa üzerine, 250 bin lira harcanarak yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 9 ay önce Ankara'da ziyaret ettiği Dağlı'nın arsasını aşevi yapılması şartıyla bağışladığını ve inşaat aşamasında 150 bin YTL yardımda bulunduğunu belirten Özgan, "Hayırseverlerin katkısıyla Kozan'da güzel işler yapılıyor. Bunlardan birisini gerçekleştiren Dağlı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Dağlı ise konuşmasında ömrünün yarısını halka hizmet edebilmek için siyaset yaparak geçirdiğini ve tek amacının da "Allah razı olsun" dedirtebilmek olduğunu ifade etti. Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de devletin, sosyal devlet olmanın gereği olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzattığını, bu hizmetlere hayırseverlerin de katkı vermesinin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra Özgan, Dağlı'ya bir plaket verdi. Kurban kesimi yapıldıktan sonra Kozan İlçe Müftüsü Ali Kılınç tarafından okunan dualar ile aşevinin açılışı gerçekleştirildi.

Günlük 4 bin 200 kişiye yemek verilecek aşevi 480 metre kare olup bir dönümlük arazi içerisine yapıldı. 1 müdür ve 8 personel olmak üzere toplam 9 kişi hizmet verecek. İki araçla da yardıma muhtaç vatandaşlara yemek servisi yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?