2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Eski başkana hapis cezası

Adana'nın Kozan ilçesi eski Belediye Başkanı Mehmet Açıkgöz ile dönemin 3 bürokratı, 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Kozan Belediye Başkanı Mehmet Açıkgöz, İmar Müdürü Hacı G., Gelir Müdürü İ.Erdal T. ve Halkla İlişkiler Sorumlusu M.Mustafa T. hakkında, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren dava sonuçlandı.

"Zincirleme şekilde hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak" suçundan yargılanan sanıklar, mahkeme heyeti tarafından önce 2 yıl, ardından cezaları 4'te 1 oranında artırılarak 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında; sanıkların Kozan ilçesi Ağlıboğaz mevkisindeki çarpık yapılaşmayı önlemek şayıkiyle izinsiz yapı inşa eden gecekondu sahipleriyle yaptıkları protokol çerçevesinde belirli miktarda parayı Kozan Akbank Şubesi'nde açtırdıkları hesaba yatırmalarını sağladıkları, daha sonra bu hesaptaki parayı usulsüz bir şekilde kulladıkları, tespit edilen bu eylemlerinin "Zincirleme şekilde hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak" suçunu oluşturduğunun anlaşıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 22:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?