4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eski hükümlü işadamı oldu

Adana'da bir kahvehane baskınında 4 kişinin öldürülüp, 2 kişinin de yaralanması olayına karıştığı iddiasıyla 17 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Recep Barak, cezaevinden tahliye olduktan sonra ailesinin de desteğiyle geçmişine sünger çekip başarılı bir işadamı oldu.

Cinayet, yaralama, tehdit ve benzeri birçok suçtan sabıkası bulunan Recep Barak'ın (32) ismi, 10 yıl öncesine kadar polis kayıtlarında azılı suçlu olarak geçiyordu. Birçok kez cezaevine girip çıkan, bu nedenle çevresindeki insanların korkuyla baktığı Barak, en son 8 Ocak 2002 tarihinde Şambayat köyünde bir kahvenin silahla taranarak 4 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olayına karıştı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 kişiyle birlikte "taammüden 4 kişiyi öldürmek" suçundan yargılanan Barak, 17 yıl 10 ay hapse mahkum edildi. Aynı davada 3 kişi müebbet, diğer 3 kişi de 15 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Eski infaz yasasına göre aldığı cezaya istinaden 5 yıl 5 ay cezaevinde yatan Barak, bu süre içinde bambaşka bir kişilik kazandı.

Yaşadıklarından kendine ders çıkaran ve dürüst bir yol çizmeye karar veren Barak, yaklaşık 2 yıl önce yeniden özgürlüğüne kavuştuğunda en büyük desteği ailesinden gördüğünü belirterek, "Yeni hayatıma alışmakta ilk başlarda zorlandım. Kirli geçmişime geri dönmek istemedim ve bu nedenle Adana'yı terk ederek, ailemin birikimiyle İzmir'in Aliağa ilçesinde bir maden ocağına ortak oldum" dedi.

Kazancını yatırama yönlendirerek memleketinde bir iş yeri açtığını anlatan Barak, şunları kaydetti: "Kızımın adını taşıyan Yağmur Oto Kuaförü'nü hizmete açtım. Aynı zamanda 16 kişiye de ekmek kapısı açmış oldum. Hayatımı tamamen mahvetmiştim. Bana güvenen ailemin yüzünü kara çıkartmamak ve çocuklarıma örnek bir baba olmak adına iş adamı olmaya karar verdim. Çok zorluk çektim, ama sonunda başardım. Alnının teriyle para kazanmaktan güzel bir şey olmadığını şimdi daha iyi anlıyorum. Gençlere tek tavsiyem, maceraya atılmasınlar. Hiçbir şey toz pembe değil."

Oto kuaförün açılışını Vali Yardımcısı Nurettin Güven yaptı. Güven, açılış sırasında yaptığı konuşmada, "Kriz ortamının bulunduğu bir dönemde bu tür iş yerleri açılması istihdama katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 23:42:27
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 00:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?