2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Eski kayınbiradere esrarlı komplo

ESKİ KAYINBİRADERE ESRARLI KOMPLO İDDİASI

Adana'da kocasını öldürttüğü gerekçesiyle cezaevinde yattıktan sonra çıkan bir kadın, hapse girmesine neden olduğunu ileri sürdüğü eski kayınbiraderinin çalıştığı yere esrar koydurttuğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddiaya göre, kocası Hasan Ç. 11 yıl önce öldürülen Yasemin Ç. (33), o dönemde kocasını öldürttüğü gerekçesiyle 7 ay cezaevinde yattıktan sonra çıktı. Yasemin Ç., kendisinin cezaevinde yatmasına sebep olarak eski kayınbiraderi mezar taşı ustası Yusuf Ç.'yi (51) gösterdi.

Asri Mezarlıkta mezar taşlarına isim yazan Yusuf Ç.'nin olmadığı bir zaman Yasemin Ç, mezar taşlarının arasına 10 paket esrar koydurdu. Yasemin Ç., daha sonra 155 Polis İmdat'ı arayarak Yusuf Ç.'nin mezarlıkta esrar satışı yaptığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri mezarlığa giderek arama yaptı. Yapılan aramada Yusuf Ç'nin çalıştığı yerde 10 paket esrar bulundu. Polis önce Yusuf Ç.'yi gözaltına aldı ancak onun esrar satıcılığı yapmadığı anlaşıldı. Konuyu araştırmaya başlayan polis önce 155'i arayan kişiye ulaştı. Bunun üzerine polisler, adı geçen Yasemin Ç. ile ona yardım ettiği şüphesiyle A.L'yi ifadelerini almak üzere emniyete çağırdı. İki kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Yasemin Ç. adliyede verdiği ifadesinde, 7 ay cezaevinde yatmasından kayınbiraderini sorumlu tuttuğu için çalıştığı yere esrar koyma planı yaptığını, esrarı da kendisinin koyduğunu, A.L.'nin olayla bir alakası olmadığını, mahallede meyve-sebze kasa yapımı yapan A.L.'nin 6 çocuğuyla tek başına kaldığı için kendisine maddi yardımda bulunduğunu belirterek, "A.L. ile tek ilişkim budur. Allah rızası için bana yardım ediyor. Bunun dışında hiçbir ilişkim yoktur" dedi.

A.L.'de verdiği ifadede olayla bir alakası olmadığını, Yasemin Ç.'yi mahalleden tanıdığını 6 çocuğuyla birlikte aç ve sefil yaşadığı için ara sıra para ve yiyecek vererek yardım ettiğini söyledi.

Bunun üzerine Yasemin Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2011 Pazar 11:14:04
Güncelleme :3 Ocak 2011 Pazartesi 00:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?