4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eski mezunlar biraraya geldi

Adana'da 1935 yılında açılan İsmet İnönü İlköğretim Okulu mezunları biraraya geldi.

Okul yönetimi Sakıp Sabancı'nın arkadaşlarını, eski mezunları ve eski öğretmenleri biraraya getirdi. 1935 yılında eğitime açılan İsmet İnönü İlköğretim Okulu, tarihi buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sabancı ailesinin tüm fertlerinin öğrenim gördüğü okulda geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da eski ve yeni mezunlar ile okulun eski öğretmenleri biraraya geldi.

Duygulu anların yaşandığı mezunlar gününe katılan yaklaşık 60 kişi birbirleriyle hasret giderirken organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Buluşmaya katılan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, geçmişten günümüze eğitimde müthiş gelişmeler olduğunu söyledi.

Son 60 yıldaki gelişmelerin 40 bin yıla tekabül ettiğini belirten Büyükfırat, "Öğretmenlerimiz Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne layık olmuşlardır" dedi.Büyükfırat, Adana Öğretmenevi'nin sosyal ve kültürel etkinliklerin de yer aldığı bir merkez haline getirmek istediklerini vurguladı.

Organizasyon sorumlusu Türkçe Öğretmeni Dilber Sehir ise okulun yüzlerce mezun verdiğini hatırlatarak, mezunlar arasında Sakıp Sabancı ve kardeşleri ile Fatih Terim'in de olduğunu, ekonomik, sosyal, sanat gibi alanlarda ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunan ünlü simaların da çıktığını kaydetti.

Ulaşabildikleri çok sayıda eski mezunlarla biraraya getirerek okul hatıralarının yeniden hatırlanmasını ve yeni kuşaktan öğrencilerin mezun olduktan sonra da okullarına sahip çıkmalarını sağlamak istediklerini belirten Sehir, "İkincisini yaşadığımız mezunlar günü buluşmamızı bundan sonra her yıl Mayıs ayının ilk haftası mezunlar buluşma günü' olarak kutlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:14:08
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 11:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?