4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Eski müdürden 'usulsüzlük' iddiası!

VEKALETEN MÜDÜR ATAMASINDA

Adana Kız Lisesi Müdürü İhsan Işılay, kendisi açığa alındıktan sonra göreve vekaleten atanan Orhan Çobanoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Seher Coşkun'un atanmasının usulsüz olduğunu ileri sürerek şunları kaydetti:

"MEB'in genelgesine göre 'bir okulda müdür açığa alınırsa onun yerine müdür yardımcıları vekalet eder' der. Ancak bu genelge çiğnenerek dışarıdan müdür atanmıştır. Genelgeye göre yapılan bir yanlışlık ise düz liselere meslek lisesinden müdür atanmayacağıdır. Genelgenin bu kuralıda çiğnenmiştir."

Işılay, kendisi açığa alınmadan önce rapor aldığını ve görevde olmadığı için açığa alınmanın kendisine ulaşmadığı için henüz geçerli olmadığını belirterek, "Ben rapor aldıktan sonra müdür vekilliğini Çukurova Kaymakamlığı oluru ile Müdür Başyardımcısına verdim. Ve okulda şuanda o müdür vekildir. Ancak yapılan atama ile okulda şimdi iki tane müdür vekili olmuştur. Kız lisesi eğitim-öğretime başladı. Ancak büyük bir karmaşa içine girdi" diye konuştu.

Işılay, MEB'e rağmen Vali Yardımcısı Kıyak'ın milli eğitim müdürü ve Atış'ı yanlış yönlendirerek usulsüz atama yaptırdığını savunarak, hakkını arayacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, MEB genelgesine göre başka bir okuldan vekil atanmasının olamayacağını ancak, Kız Lisesi'nde olağanüstü bir durum olduğunu, ayrıca müdürlüğe vekalet edecek olan müdür baş yardımcısının da vekil olduğunu ayrıca müdürle birlikte soruşturma geçirdiğine dikkat çekti. Büyükfırat, düz liseye meslek lisesinden müdür atanması meselesinde ise vekaleten atamalarda genelgenin uygulanmadığını asil atamalarda bunun geçerli olduğunu söyledi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ise, Kız Lisesi'nde suların bir türlü durulmadığını, İhsan Işılay'ın uzun süredir dürüst bir şekilde çalıştığını, soruşturmanın sonunda her şeyin ortaya çıkacağını kaydetti. Açığa alınma ve başka bir okuldan müdür vekili atanmasını ise MEB'in genelgesine göre usulsüz bir karar olduğunu, yine düz liseye, meslek lisesinden atamanın da usulsüz olduğunun altını çizerek şöyle devam etti

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 10:27:05
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 13:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali kkurgun IP: 85.104.104.xxx Tarih : 5.10.2009 20:17:55

şimdi ne yapacaksınki ben ilemedigim bir dersten sınıfta kalıyorum o zaman burda şuç hepiniz suç işliyorsunuz ne olacak