2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Esnaf durgunluğa çözüm arıyor

Adana'da, ekonomik durgunluğa karşı 87 esnaf odasına kayıtlı on binlerce esnafın iştirakiyle indirim kampanyası başlatılıyor.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, yaptığı açıklamada, ABD'de başlayan ve gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru yayılma eğilimi gösteren küresel mali krize karşı, 137 bin üye esnaf adına, iç talepteki durgunluğu aşmak ve alışverişi teşvik amacıyla, Aralık 2008 itibariyle "Alışveriş İçin İndirim" kampanyası başlatacaklarını ifade etti.

Adana ESOB'a bağlı 87 esnaf odasının desteklediği 1 aylık kampanyadaki amacın, tüketicilerin yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kriz psikolojisinden kurtularak, zaruri ihtiyaçlarını ertelemesini önlemek ve esnaf piyasasına bir nebze de olsa canlılık kazandırmak olduğunu vurgulayan Barışık, "ESOB'un önderliğinde düzenlenen 'Alışveriş İçin İndirim' kampanyası kapsamında, Adana'daki binlerce esnafa ait iş yeri, mağaza ve alışveriş merkezi, beyaz eşyadan gıdaya, tekstilden sağlık ürünlerine ve toplu taşımacılığa kadar gerçek manada yüzde 50'ye varan indirim uygulayacak. ESOB'a bağlı esnaf ve sanatkar odalarının üyelerine ait binlerce mağaza ve satış noktasında gerçekleştirilecek indirimler sayesinde, tüketicilerin evlerinden huzurla çıkarak hayli karlı olacak bu alışveriş kampanyasından yararlanacaklarına inanıyoruz" dedi.

Alışverişi teşvik kampanyasına Adanalı tüketicilerin de duyarlılık göstererek, bir anlamda krizden en az zararla çıkmayı hedefleyen ülke ekonomisine desteklerini sürdüreceklerini umduğunu belirten Barışık, şunları kaydetti:

"Çünkü, ekonomide çarkların durması halinde sistemi yeniden çalıştırmak çok zor olacaktır. Krizin, kendisinden çok dedikodusu insanları huzursuz etmektedir. Kriz söylentisi çıktığından bugüne Adana'da iç talepte ve alışverişlerde gözle görülür düşüşler yaşanmıştır. Esnafımız günlerce siftahsız kepenk kapatmaktadır. Bu tablo krizden daha vahimdir. Bu tablo devam ederse, çok önemli sayıda esnafımız kepenk kapatacak, işsizler ordusuna çok sayıda küçük esnafımızın da katılacağı endişesini yaşamaktayız.

Bundan dolayıdır ki; esnaf ve sanatkarlar olarak 'bu krizi nasıl aşarız?' diye çalışmalar yapıyoruz. Tüketicinin ve toplumun psikolojisini bozmadan, moralleri yüksek tutmak ülkemiz ve bu topraklarda yaşayan tüm insanlarımızın yararınadır. Esnaf ve sanatkarlarımızın bu krizden en az zararla çıkmasını arzu ve ümit ediyoruz. 2009'un çok daha derinleşen bir krizle karşımıza çıkmaması ve ekonominin çarklarının dönmesini sağlamamız için indirimlerle, kampanyalarla, piyasalara finansal desteğin devamı sağlanmalıdır. Krize karşı birlikte hareket etmek bereket getirecektir. Firmaların karlarından fedakarlık ederek, bu dönemi en az zararla atlatacaklarına inanıyoruz."

Ekonominin çarklarının dönmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Barışık, "Bunu sağlamanın en önemli yolu da tüketimden geçiyor. Tabii ki amaç ihtiyaç fazlası, gereksiz tüketimi körüklemek değil, tüketicinin ihtiyacının ertelememesini sağlamaktır. Bu kampanyalar ile hem tüketici hem de üretici karlı çıkacaktır. 'Alışveriş İçin İndirim' kampanyasına katılacak tüm esnaflar, mağaza ve hizmet noktalarına, indirimle ilgili tüketicilerin dikkatini çekecek şekilde logo ve afiş asacaklar.

Kampanyaya katılacak esnaflar, yüzde 50'ye varan indirim oranlarını kendileri belirleyecek. Birliğimiz dışındaki oda başkanları, arzu eden dernek ve firmalar da kampanyaya dahil olabileceklerdir. Her sektör, yapabileceği en yüksek oranda indirimle bu kampanyada yer alabilecektir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?