3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Esnafa biber gazlı müdahale

Adana'da, kaldırım işgalini önlemek amacıyla uygulama yapan zabıta ekiplerine direnen esnafa polis biber gazı kullanarak müdahale etti.

Adana Valiliği'nin kararıyla Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye zabıta ekiplerinin kaldırım işgalini sonlandırmak için başlattığı çalışmalar, polisin de yardımıyla sürüyor. Zabıta ekipleri, bugün de sabah saatlerinde Pazarlar Caddesi'nde kaldırım işgali uygulaması yaptı. Kaldırımı işgal eden esnaf zabıta ekipleri tarafından tek tek uyarıldı. Bu sırada ayakkabı satan 25 yaşındaki Hakan Aydın isimli esnaf, sattığı ayakkabıları kaldırımdan kaldırmamak için zabıta ekipleri ile polise direndi.

Zabıta ve polisin bütün uyarılarına rağmen kaldırıma bıraktığı tezgahını kaldırmak istemeyen esnaf ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. Arbedeyi ayırmakta güçlük çeken polis, esnafa biber gazı sıkarak kavgayı sonlandırdı. Biber gazı yiyen esnaf bir anda kendini yerde buldu.

Kardeşine biber gazı sıkıldığını gören Bilge Aydın (20) ise, zabıta ekipleri ve polise bağırmaya başladı. Daha sonra zabıta ekipleri ve polis kaldırım işgali uygulamasına devam etmek için diğer dükkanları kontrol etmeye başladı.

Bu arada Hakan Aydın, dükkanının hemen önünde yediği biber gazından dolayı ayağa kalkamadı. Aydın, zabıtaların kendisine kaldırım işgali yaptığını ve tezgahını kaldırması gerektiğini söylediklerini, kendisinin de kaldırmaya başladığı sırada polisin biber gazı sıktığını ileri sürdü. Aydın, olay yerine gelen ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aydın'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bilge Aydın ise, polis ve zabıtanın kardeşine karşı zor kullandığını, herkesin kaldırım işgali yaptığını ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?