4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Esnafa taksit imkanı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Başkanı Kazım Barışık, kooperatifler kanalıyla kredi kullanan borçlu esnafın, faizlerden sonra ana para borcuna da taksit imkanı getirildiğini bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Uygulama İzleme Müdürlüğü'nden (UİM) Bölge Birlikleri'ne gönderilen 088/0336 sayı ve 2009/3 nolu genelgede, kooperatif takibindeki kredi borçlularına yeni fırsatlar verildiğini belirten Birlik Başkanı Barışık, “Bilindiği üzere ödeme güçlüğü çeken esnaf ve sanatkarımıza ödeme kolaylığı sağlamak ve aynı zamanda da kooperatif takip oranlarının düşürülmesi amacıyla Merkez Birliğimizce kooperatif takibindeki kredi borçlarının ana paralarının ödenmesi kaydıyla gecikme faizlerinin 48 aya kadar taksitlendirilmesine ilişkin düzenleme 18 Aralık 2008 tarih ve 2008/28 sayılı Merkez Birliği genelgesi ile uygulamaya konulmuştu.

Ancak, esnaf ve sanatkarımız giderek ağırlaşan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ana para borçlarını defaten ödeyemediklerinden söz konusu uygulamayla istenilen sonuca ulaşılamayacağı düşünülerek mevcut uygulama takipteki ana para borçlarının da taksitlendirilmesini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir” dedi.

Buna göre; kredi borcu 31.12.2008 tarihinden önce kooperatif takibine intikal etmiş ortakların, 31 Mart 2009 tarihine kadar başvurmaları halinde takipte bulunan ana para tutarlarının, 31.12.2009 tarihine kadar olan sürede ödenmek üzere faizsiz olarak taksitlendirileceğini, gecikme faiz tutarlarının ise ortağın talebi doğrultusunda ya ana paranın taksitlendirildiği tarihten itibaren ya da ana para borcunun bitiminden itibaren başlamak üzere 48 aya kadar taksitlendirileceğini ifade eden Barışık, “Gecikme faizinin hesaplanmasında taksitlendirilmenin yapıldığı tarih dikkate alınacak olup, taksitlendirme tarihinden sonrası için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.

Gerek ana para gerekse faiz borcu taksitlerinin 3 tanesini üst üste ödemeyen ortakların itfası ise iptal edilerek borcun tahsili yoluna gidilecektir. Merkez Birliğimizin sağladığı bu imkanlardan yararlanmak esnaflarımızın menfaatine olacaktır” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:53:58
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 12:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?