2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Esnafa 'zehirli atık' tehdidi!

Adana'da kendilerini Sağlık Bakanlığı görevlisi olarak tanıttıkları esnafa, "İş yerinizde zehirli atık var. Bakanlığa 20 bin YTL bağış yapacaksınız" diye tehdit ederek haksız kazanç sağlamaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Pazarlar Caddesi üzerinde matbaa malzemeleri satan iş yerini telefonla arayan bir kişi, kendisinin Sağlık Bakanlığı görevlisi olduğunu söyleyerek "İş yerinizde zehirli atık var. Bunun da cezası büyük. Ama siz bakanlığımıza bağış yapabilirsiniz" dedi.

20 bin YTL bağış yapmaları gerektiğini söyleyen kişi, bir gün sonra da beraberindeki arkadaşıyla birlikte gelip parayı alacağını belirtti. İş yeri sahiplerinin paranın çok fazla olduğunu ve ödeyemeyeceklerini söylemesi üzerine pazarlığa giren 2 kişi, 2 bin YTL'ye razı oldu.

Haber verilmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, buluşma saatinde iş yerinde tedbir aldı. İş yeri sahiplerinden Nafiz Kocabaş'tan, daha önce seri numaraları tespit edilen paraları teslim alan zanlılar, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Unvan kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapmak suçundan gözaltına alınan T.C. (32) ile B.O. (34) yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:11:44
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 17:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?