1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Esnafın 'Hürrem' bereketi

ESNAFIN HÜRREM SULTAN BEREKETİ

"Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisinde canlandırılan Hürrem Sultan karakterinin parmağında taşıdığı yüzük, takı sektöründe çalışan esnafın ekmeğine yağ sürdü.

Osmanlı'da, saray mensubu kadının zarafetini yansıtan özel tasarım yüzük, diziden etkilenen fanatik izleyicilerin günlük yaşamlarında kullandıkları vazgeçilmez bir aksesuar haline geldi.

Vatandaşlar tarafından kendiliğinden oluşan ve mağazalarda "Hürrem Sultan yüzüğü var mı?" şeklinde ki sorularla belirtilen talep, perakendecilerin isteği üzerine takı üreticilerini harekete geçirdi.

Dizide kullanılan yüzüğün tıpkısını üreten imalatçılar, bir süre önce piyasaya sürdüklerinde beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştılar.

Adana'da Çakmak Caddesi'nde uzun yıllardan beri çok çeşitli takı satışı yapılan bir mağazada, geçen Sevgililer Günü'nde 624 adet "Hürrem Sultan Yüzüğü" satıldı.

Uzun yıllar takı sektöründe bulunmalarına rağmen, bu zamana kadar dizideki gibi tasarlanmış bir yüzüğe rağbet gösterilmediğini belirten mağaza yetkilileri, "Sadece bayanlar değil, erkekler bile gelip 'Hürrem Sultan Yüzüğü var mı?' diye sormaya başladı. İlk başlarda ciddiye almadık. Fakat talebin ardı arkası kesilmeyince İstanbul'daki üreticilere durumu bildirdik. Bir hafta sonra 4 kutu Hürrem Sultan Yüzüğü gönderildi. 4 kutu yüzük iki günde tükenince yeni sipariş vererek stok yapmak zorunda kaldık.

Sevgililer günü sonrasında stokumuz eridi ve elimizde yalnızca yarım kutu kaldı" dedi.

Camekana "Hürrem Sultan Yüzüğü" gelmiştir yazısı astıklarını ve küçükten büyüğe yoldan geçen herkesin yüzüğü görmek için içeri girdiğini belirten mağaza yetkilileri, "İşlerimiz bir anda açıldı. Hürrem Sultan yüzüğü alan yanında başka bir şeyler de almaya başladı. Şu an Adana'da ki takı sektöründe, bu yüzük sayesinde işler 3'e 4'e katlanmış durumda. Benzer bir rağbet Bihter isimli dizi karakterinin kolyesine vardı. Fakat onda bu kadar talep yoktu" diye konuştu.

Hürrem Sultan Yüzüğü'nün 14 liradan satıldığı belirtildi.

ESNAFIN HÜRREM SULTAN BEREKETİ
ESNAFIN HÜRREM SULTAN BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 15:21:01
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 16:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?