29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Esnafın sopalı hırsız nöbeti

Adana'da hırsızlarla baş edemeyen esnaf, çareyi geceleri sopalarla nöbet tutmakta buldu. 

Alınan bilgiye göre, Süleyman Vahit Caddesi'ndeki birçok işyerinin gece hırsızlar tarafından soyulması üzerine esnaf, kendi yöntemiyle işyerlerini korumak için tedbir aldı. 

Gündüzleri alışverişlerini yapan esnaf geceleri de ellerindeki soba ve bıçaklarla hırsızlara karşı nöbet tutmaya başladı. Esnaf İsmail Şiş, caddedeki dükkanlara her gece hırsız girdiğini ve bunlara bir türlü önlem alınamadığını söyledi. 

Şiş, "Hırsızlar canlarımızdan bezdirdi. Her gün bir arkadaşımızın dükkanı soyuluyor. Gerekli yerlere başvurduk. Ancak hiçbir önlem alınmadı. Polisler geliyor geziyor onlar gittikten sonra hırsızlar gelip dükkanı soyuyor. Biz de hırsızlara karşı kendi önlememizi almak zorunda kaldık. Her gün bir grup arkadaş sabaha kadar nöbet tutuyor. Bundan sonra gelecek hırsızların vay haline. Ben evimi unuttum dükkanda yatıp kalkıyorum. Bundan sonra hırsızlara göz açtırmayacağız. Sopalarla sabaha kadar bekliyoruz" dedi. 

Oğuz Duvarören ise hırsızlara karşı kolunda bıçak saklayarak nöbet tuttuğunu belirterek, "Evimizde rahat rahat yatamıyoruz. Hırsızlar canımızdan bezdirdi. Geçenlerde bir kuyumcunun duvarını delerek altınını çaldılar. Ancak bundan sonra hırsızlara göz açtırmayacağız. Artık korkmuyoruz gelecekleri varsa görecekleri de var. Sabaha kadar nöbet tutup gündüz dükkanda uyuyoruz" diye konuştu.
Nöbet tutmaya başladıktan sonra hırsızların işyerlerine yaklaşmadığını ifade eden esnaf, artık her gün nöbet tutacaklarını başka çarelerinin olmadığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 11:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?