2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Esnafın sorunu TBMM'ye taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, bütün geçim kaynağı E-90 Karayolu üzerindeki ticari faaliyetlere bağlı olan ancak; otoyolun tamamlanmasıyla bu şansını yitirecek esnafın sorununu Meclis'e taşıdı.


Tankut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, 10 bin nüfuslu ilçede 2 bin esnaf bulunduğunu, nüfusun neredeyse tamamının E-90 Karayolu üzerindeki lokanta, dükkan, manav, tamirci gibi yüzlerce esnaf zinciri üzerinden mal ve hizmet üretimi, satışı ve istihdam yoluyla geçindiğini belirtti. Tankut; “Ancak ilçe esnafı, yapımı devam eden Pozantı-Ankara Otoyolu’nun bitmesi halinde kapısına kilit vuracak. O nedenle yeni otoyolda cepler açılarak, bir kısmının buraya taşınmasını, yani otoyolun ilçe ile irtibatının kesilmemesini istemektedirler. Başkaca nefes almaları mümkün görülmemektedir” dedi.


Yılmaz Tankut; otoyol projelerinin de sosyal ve ekonomik gerçekler ve ihtiyaçlarla örtüşmesi gerektiğini, bundan sonraki projelerde de bu hususun dikkate alınması çağrısı yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 13:36:46
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 13:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?