3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Esnafta bayramlaştı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık, Kurban Bayramı nedeniyle Adana, Ceyhan ve Kozan'da geleneksel olarak düzenlenen törenlerde birliğe bağlı esnaf odası başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşup bayramlaştı.

Bayramlaşma törenlerinde ülkenin ve esnafın genel sorunlarıyla ilgili konuşan Birlik Başkanı Kazım Barışık, Türkiye'nin yeni bir zorlu süreçten geçtiğine işaret ederek, esnafları temkinli, sabırlı ve fedakar olmaya çağırdı. Adana'da Ticaret Odası ile birlikte düzenlenen İndirimli Günler Kampanyası'na Adana merkez ve ilçelerdeki esnafların da uyarak, bir süreliğine kar oranlarından sembolik de olsa fedakarlık yaparak piyasaya moral aşılamalarını istedi.
Barışık, hükümetin de yaşam mücadelesi veren imalatçıların dışındaki esnaflara da Cansuyu adı verilen uzun vadeli, faizsiz kredi vererek destek olmasını isterken, "Krize karşı herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Vatandaş kriz korkusunu üzerinden atmalı. Alışveriş devam etmeli ki, piyasalardaki para akışı sürmeli, ekonomi canlı kalmalı. Bunun için de piyasaya nakit para akışı sürekli kılınmalı. Üreticiye, çiftçiye, esnafa, işçiye, memura hak ettiği destek verilirse piyasalardaki panik havası da giderilir" dedi.

Başkan Barışık, Kozan'da törene katılan tüm esnaf ve sanatkarlar ile muhtarlara teşekkür ederken, " Bayramlaşma Müslümanlığın gereğidir. İnsanlar böyle günlerde dargınlığı, küskünlüğü bir kenara bırakıp, kucaklaşmalıdır. Akılsız, ahlaksız adam esnaflık yapamaz. Yapsa bile başarılı olamaz. Ahi Evran'ın felsefesinde de akıl, ahlak, bilim ve çalışma vardır. Aldatan esnaf, aldanır. Kriz ortamındaki ülkemizde herkes sorumlu davranmalıdır. Esnaflarımız da, düzenlediğimiz İndirimli Günler Kampanyası'na hassasiyet göstererek krizden etkilenen vatandaşa bir nebze de olsa destek olmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 14:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?