4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Esnaftan belediyeye tepki

Adana'nın Sucuzade Mahallesi'nde sinek ilacıyla kendi sokaklarını ilaçlayan vatandaşlar belediyelerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'a bağlı Sucuzade Mahallesi'nde vatandaş ve esnaf hem ilaçlama yapılmamasına hem de çöplerinin toplanmamasına tepki gösterdi. Sucuzade Mahallesi'nde bulunan balıkçı esnafı, dükkanlarının önündeki çöpleri kendi toplayıp, yolların temizliğini ve sinekle mücadeleyi de kendileri yapıyor.

Vatandaşlar da, sinek ilaçlarıyla kendi sokaklarını ve çöpleri ilaçlıyor.
Esnaf Yusuf Coşkun, 30 yıldır böyle bir şey görmediğini belirterek, "Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi arasındaki görev dağılımındaki belirsizlik bu yıl bizi perişan etti.

Sinekle mücadele kiminse yapsın. Seyhan Belediyesi'ne gidiyoruz, büyükşehir belediyesinin görevi diyorlar. Büyükşehir belediyesine gidiyoruz Seyhan Belediyesi'nin görevi diyorlar. Bu arada ilaçlama yapılmadığı için geceleri bir dakika bile uyuyamıyoruz. Her tarafımızı sabaha kadar sinek yiyor. Evlerimizde bebekler var.Bunlar daha çok etkileniyor. Artık buna bir son verilsin. Kimin göreviyse ilaçlama yapılsın artık" dedi.

Coşkun, çevre temizliğinin anayasal bir görev olduğunu, belediyelerini suç işlediğine dikkat çekerek, "Artık insanların sağlığıyla oynamaya başladılar. Bebekler sinekten daha fazla etkileniyor. İlaçlama yapılmazsa 30 yıl öncesinin hastalığı sıtma geri dönecek diye korkuyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyorum" diye konuştu.

Mahallede bulunan diğer esnaflar da yazın hem sıcaktan hem de sinekten ve çöp kokusundan yatamadıklarını vurgulayarak, "Artık mahalleyi kendiniz ilaçlıyoruz. Belediyelerden ümidi kestik. Çevre temizlik vergisi vermemize rağmen temizlik yapılmıyor. Bu çok büyük bir çelişkidir. Para veriyoruz ama hizmet alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada Adana Büyükşehir Belediyesi ilaçlamanın ilçe belediyelerine ait olduğunu, Seyhan Belediyesi ise ilaçlamanın büyükşehir belediyesine ait olduğunu ileri sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?