4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Esnaftan korsan CD tepkisi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (Adana ESOB) bağlı Adana Çiçekçiler ve Video Çekimciler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, piyasada bandrolsüz olarak üretilen ve satılan korsan CD ve DVD’lere itibar edilmemesini istedi.

Oda Başkanı Süleyman Oğuz, Avrupa ülkelerinde telif haklarının ihlaline yönelik ağır cezalar verildiğini, ülkemizde ise caydırıcı cezalar olmaması nedeniyle kayıt dışı, korsan ve bandrolsüz CD ve DVD üretim ve satışlarının devam ettiğini belirterek, emniyet ve zabıta yetkililerine korsanlarla daha sıkı mücadeleye çağırdı. Oğuz, şöyle konuştu:

“Kayıtlı, vergi mükellefi olan, yanında personel çalıştıran esnafımızın korunması için korsan CD ve DVD kullanımına hayır diyoruz. Tüm CD ve DVD ürünlerinin bandrollü olarak satılmasını istiyoruz. Korsan ürünleri alan insanlar emeğe saygı duymalı. Korsan ürünlerin hem cihazlarına, hem keselerine zararı olacak. Mümkün olduğunca kayıtlı esnafımızdan almaları daha uygundur. Bunun hem satana, hem kullanana yönelik cezaları da var. Ancak caydırıcı olmayınca devamı geliyor. Piyasaya sürülen her kopya CD ve DVD hem eser sahiplerine hem esnafımızın mağduriyetine yol açıyor. Sanatçıların aylarca, yıllarca verdiği emek sonucu ortaya koyduğu eser korsanlar yüzünden heba oluyor. Vatandaşımız, kayıtsız, bandrolsüz ürünleri almasın. Orijinal ürün kullansınlar. Zaten arada çok fazla da fark yok. CD ve DVD fiyatları da çok uygun rakamlara çekildi. Hem sorun çıktığında değiştirme hakları da var. Korsan ürün kullanmak kul hakkına da yol açar. Çünkü, bu eserlerin sahiplerine telif hakkı ödenmeden yapılan kopyalar kul hakkına yol açıyor. Korsan CD ve DVD üretim ve satışına karşı, emniyetimiz ve zabıta müdürlüklerimizden daha sıkı mücadele bekliyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 15:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?