4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Et fiyatları daha da artacak!

ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, küçükbaş hayvan sayısındaki düşüşün kırmızı et fiyatlarını daha da artıracağını söyledi.

Yalçındağ, yaptığı açıklamada, 1990'da yaklaşık 50 milyon olan küçükbaş hayvan sayısının bu yıl 10 milyona kadar düştüğüne dikkat çekti. Hayvan sayısının azalmasının, fiyat artışını da beraberinde getirdiğini kaydeden Yalçındağ, "Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Yaklaşık 2 milyon koyun kesilecek ve bu kriz daha da derinleşecek. Dolayısıyla bu da et fiyatlarına yansıyacaktır" dedi.

Besicilikte maliyetlerin artması sebebiyle hayvan sayısının hızla azaldığını vurgulayan Yalçındağ, "Besicilikte maliyetler arttı. Besici düşük fiyatla sattığı hayvandan para kazanamıyor, zarar ediyor. Para kazanamayan besici hayvan üreticiliğinden vazgeçiyor. Devletin bu işe bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Kırmızı et piyasasındaki hareketlenmenin beyaz et piyasasını da tetikleyeceğine dikkat çeken Yalçındağ, bunun da fiyat yükselmelerine sebep olacağını ve halka olumsuz yansıyacağını kaydetti.

Çukurova bölgesinde at ve eşek etlerinin piyasaya sürülmesi sebebiyle tüketicide güvensizliğin oluştuğunu da söyleyen Yalçındağ, "Güvenilir yerlerden et alınmalı. Bir kasaptan et alıyorsanız, bu kasap her zaman aynı eti müşterilerine sunmak zorundadır. Aksi takdirde müşterisini kaybedecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 15:50:00
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?