4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Et hırsızları kameraya takıldı

Adana'da iki kasaptan 1 ton et çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına yakalandı. Polis, hırsızlık olayının zanlısı 2 kişinin aynı suçtan cezaevinde bulunan iki arkadaş olduğunu belirledi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 4 ay önce merkez Seyhan ilçesindeki Sümer Mahallesi Karaafat Caddesi'ndeki bir kasaptan 500 kilo tavuk eti ile bu olaydan 10 gün sonra Sarıyakup Mahallesi Debboy Caddesi'ndeki bir iş yerinden 500 kilo et çalınması üzerine polis araştırma başlattı.

İş yerlerinin çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, her iki olayı da geçtiğimiz günlerde farklı ''et hırsızlığı'' olaylarına karıştıkları için tutuklanarak cezaevine konulan Lütfü Can K. (20) ile Esat Cabbar G.'nin (25) gerçekleştirdiğini belirledi. Zanlıların çaldıkları etleri çeşitli restoranlara piyasa değerinin yarısına sattıkları öğrenildi.

Hırsızlık olayının yaşandığı Egemen Kasap adlı iş yerinin sahibi 28 yaşındaki Çiğdem Yeşil, ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Gece yarısı gelmişler, kilitleri patlatıp, camları kırmışlar. Dolaptaki kemikli-kemiksiz etleri çalmışlar" dedi.

Yeşil, uzun yıllar bu işi yaptığını ifade ederek, "İlk defa et hırsızlığıyla karşılaşıyorum. Dükkanda para ve değerli eşyalar olmasına rağmen sadece etleri almışlar" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?