1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Etekli göstericiler erkek çıktı

Adana'da korsan gösteri yapan grubun içerisinde yaklaşık 10 kişinin tanınmamak için etek giydiği ortaya çıktı. Gösteri sonrası biri etek giyen 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi, Obalar Caddesi üzerinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticileri ile birlikte yaklaşık 100 kişi KCK operasyonları kapsamında tutuklamalara tepki göstermek için yürüyüş yaptı.

Grup sloganlar atarak yürüdükten sonra dağılmayarak eylemi takip eden polise taş, molotofkokteyli, el yapımı bomba ve havai fişek atarak saldırdı. Korsan gösteri yapan gruba ise polis anında gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verdi.

Bu arada yaklaşık 100 kişi arasında 10 kişilik etekli erkek grubun polise taş attığı gözlendi. Polis korsan gösteri sonrası yaptığı operasyonda aralarında etek giyen H.B.'nin de bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı.

Etek giyen şahısların bölücü terör örgütünün talimatıyla tanınmamak için etek giydiği belirlenirken örgütün erkeklerin kendini daha iyi kamufle etmesi için böyle bir yöntem seçtiği bu nedenle gösteriye katılan bir grubun etek giyip eşarp taktığı belirledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2011 Pazartesi 15:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?