4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Etik Kurulu’nun Menekşe Köyü kararı

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun, Menekşe Köyü'ndeki arsayla ilgili "İşlem yapılmasına gerek olmadığına" karar verdiğini bildirdi.

Karakuş, yaptığı açıklamada, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun, 5 Şubat 2009 tarihinde Menekşe Köyü’ndeki arsayla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan satış hakkında "İşlem yapılmasına gerek olmadığına" oy birliğiyle karar verdiğini belirterek, "Hal böyleyken bugünkü bazı yerel gazetelerde; bu karardan hiç bahsedilmeyerek Başkan Durak hakkında müfettişlerce inceleme yapıldığı iddiaları yer almıştır.

Etik Kurulu, ‘işlem yapılmasına gerek yoktur’ diye karar alırken, bu gerçekler bazı medya kuruluşlarınca kamuoyundan gizlenmeye çalışılmaktadır. Bunların amaçları belli. Sayın Durak, yıpransın, halkın gözünden düşsün” dedi.

Adana’da Büyükşehir Belediyesi dışında birçok kamu kurumunca arsa ihaleleri yapıldığını belirten Karakuş, “Milli Emlak Müdürlüğü’nce sadece 4 ay içinde 67 parselin satışı yapılmıştır. Bu tür ihaleler her kamu kurumunda olmaktadır. Belediyemiz de diğer vatandaşlar gibi bu ihalelere girebilir, arsa alabilir. Nihayet söz konusu alanda da belediyemiz yasal şartlara uygun olarak almış ve satmıştır. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Belediyemiz ihalelerinde ortaya atılan iddialar yerel seçimler öncesi Başkanımız Sayın Durak’ı karalama kampanyasının bir parçasıdır. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu da, oy birliğiyle aldığı kararla; Menekşe Köyü’ndeki satışta herhangi bir usulsüzlük veya kanunsuzluk olmadığını ortaya koymuştur” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 13:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?