1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ev için banka önünde yattılar

EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKA ÖNÜNDE YATTILAR

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adana'da satışa sunulacak 12 ev için 20 kişi, çocuklarıyla birlikte sabaha kadar banka önünde bekledi.

TOKİ'nin Adana Seyhan Zincirlibağlar Toplu Konutları'nda 12 daireyi ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre 22 Şubat'ta satışa sunma duyurusunun ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, satışın yapılacağı Halk Bankası şubeleri önünde beklemeye başladı. Dün öğle saatlerinden itibaren Halk Bankası Atatürk Caddesi Şubesi önüne gelen yaklaşık 20 vatandaş, geceyi banka önünde geçirdi. Soğuk havaya karşı araçların içinde yatan vatandaşların bazılarının battaniye getirdiği görüldü. Banka önünde

sandalyelere oturan vatandaşlar bir yandan battaniyelerine sarılırken, bir yandan da yanlarında getirdikleri sıcak çaylarını yudumladı.

TOKİ'den ev almak isteyen emekli Mahmut Ügücü, ev sahibi olmanın kolay olmadığını, soğuk havaya rağmen bekleyeceklerini söyledi. Ügücü, sabah saat yediden bu yana banka önünde beklediğini belirterek, "Burada ev sahibi olabilmek için bekliyoruz. Emekliyim, TOKİ'den ev almak istiyorum. 15 bin lira para yatırdık, yarın çıkıp çıkmadığı belli olacak. Daha önce evim olmadı. Ben 8 çocuk babasıyım, daha önce iki odalı evimiz oldu ama 4 odalı evimiz olmadı. İnşallah sabah evimiz olacak. Bu gece burada kalacağız,

20'ye yakın arkadaş var. Sırasıyla uyuyacağız" dedi.

Konya Beyşehir'den ev alabilmek umuduyla banka önüne gelen ve sabaha kadar burada bekleyen Ayşe Güven, "Adanalıyım, bu nedenle buradan ev almak istiyorum. Ev çıkarsa buraya yerleşeceğiz, çıkmazsa Beyşehir'e gideceğiz. İnşallah sabah ev sahibi olacağız" diye konuştu.

İki gündür banka önünde beklediğini anlatan İbrahim Halil Can ise, "Dün öğlen geldim sıraya girdim. Dün burada yattım, bugün de burada yatacağım. Onun için belki de en çok üşüyen benim. İnşallah yarın sabah ev sahibi olurum. Oturduğum ev satıldı. İnşallah ev çıkarda kiracı olmaktan kurtulurum. Umut ediyoruz, umutlar bitmez. Kira öder gibi ev sahibi olmak istiyorum" dedi.

EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKA ÖNÜNDE YATTILAR
EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKA ÖNÜNDE YATTILAR
EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKA ÖNÜNDE YATTILAR
EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKA ÖNÜNDE YATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 10:07:04
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 12:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?