4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

EV-KAD'dan sanat etkinliği

Adana Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EV-KAD), 1. Sanat Etkinliği düzenledi.

Merkez Çukurova ilçesinde yaşayan kadınları bir araya getiren EV-KAD'ın Çukurova Belediyesi desteğindeki etkinliği Doğal Park'ta gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, EV-KAD üyelerinin sosyal ve kültürel içerikli çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Arıkan, "Çukurova'nın sosyal ve kültürel yapısını biraz daha yükseklere taşımak için herkesin katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum. Çukurovalı'nın buna hazır olduğunu görüyor ve mutluluk duyuyorum" dedi.

Kadınların toplum içindeki yerini ve önemini hatırlatan EV-KAD Başkanı Sema Yapıcı da konuşmasında, "Atatürk Türkiye'sinde kadınlarımızı önemli görevler bekliyor. Kadınlarımız, itilen kakılan değil, toplumda yeri olan ve yerini koruyan Cumhuriyet çocuklarıdır" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından başlayan etkinlikte tamamı ev kadınlarından oluşan folklor grubu, halay çekip Adana çiftetellisi oynadı.

Daha sonra sahneye çıkan tiyatro grubu, ev kadınlarının günlük hayatta yaşadığı sıkıntıları anlatan skeçler sundu. Tiyatro grubunun ardından Türk halk müziği korosu da türküler söyleyerek geceye renk kattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?