4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ev kirasını dolandırıcıya kaptırdı

Adana'da bir kadın, ev kirasını ödemek için bankadan çektiği parayı kendisini banka müdürü olarak tanıtan dolandırıcıya kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, Hatun Karacadağ (55), eşi Mehmet Karacadağ ile birlikte Ziraat Bankası Yüreğir Şubesi'ne giderek ev kirasını ödemek için hesaplarından 3 bin TL çekti. Daha sonra eşiyle birlikte bankadan ayrılan Mehmet Karacadağ, bir arkadaşına uğrayacağını söyledi.

Yalnız başına evine doğru giden Hatun Karacadağ'ın yanına gelen ve kendisini banka müdürü olarak tanıtan bir kişi, hesapta bir yanlışlık olduğunu ve bankadan çektiği parayı sayması gerektiğini söyledi. 3 bin TL'yi alan şahıs kaçarken,
olayın şokunu üzerinden atamayan Hatun Karacadağ ise 45 dakika sonra polisi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, eşkalini aldıkları dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.

Başına gelenleri anlatan Hatun Karacadağ, "'Parayı siz bana verin sayıp doğru bir şekilde vereyim' dedi. Parayı sutyenimin içine koyduğum için ben de yolun ortasında parayı çıkaramayacağımı söyleyip, yakındaki bir eczaneye girdim. Eczaneye beraber girdik. Banka müdürü olduğunu söyleyen kişi eşimi telefonla aradı beni görüştürdü, ben de inandım. Sutyenimin içinden 3 bin TL'yi çıkartarak adama verdim. Daha sonra beraber bankaya doğru gittik. Bu arada, parayı alan adam bankaya yaklaşınca birden kaçmaya başladı. Ben de yaşlı bir kadın olduğum için yetişemedim. Tekrar eczaneye döndüm yardım istedim ama adam kaçıp gitmişti" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 10:09:25
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 10:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?