4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ev ve çadırları su bastı

Çadırda yaşayan 9 aylık bir bebek ise boğulmaktan son anda kardeşleri tarafından kurtarıldı.

Adana'da 2 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur bazı mahallelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Dün akşam saat 22.00 sıralarında başlayan ve bugün öğlen saatlerine kadar devam eden yağmur, kenar mahallelerde su baskınlarına neden oldu. Özellikle merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi'nde bulunan evler ve çadırlar su baskınlarına maruz kaldı. Özellikle Şanlıurfa'dan gelen ve Adana'da tarım işçisi olarak çalışan ailelerin mahallede kurdukları çadırlar sular altında kaldı.
10 ev ve 20 çadırın sular altında kaldığı mahallede sokaklardaki su birikintileri yüzünden bazı öğrenciler evlerinden çıkıp okula gidemedi.

Şanlıurfa'dan 4 yıl önce Adana'ya tarım işçisi olarak gelen ve yazın tarlada çalışan kışında Yeşilbağlar Mahallesi'ndeki çadırda hayatlarını sürdüren 8 çocuk babası Mehmet Artan (37) çadırın sular altında kalmasıyla perişan olduklarını söyledi. Gece yarısı uyandığında her tarafın sularla dolu olduğunu gördüğünü belirterek, "Akşam yağmur yağıyordu ancak su baskını olacağı hiç aklımıza gelmedi. 8 çocuğumla birlikte çadırda kalıyoruz. Hiçbirini okula gönderemiyorum. Çünkü maddi imkanım yok. Gece yatağımda ıslaklık hissedince kalktım. Birde baktım ki dört tarafımız sularla çevrilmiş, çadırımız su içinde kalmış" dedi.

Çocuklarını uyandırıp dışarı çıkarmaya çalıştığını anlatan Artan, "Henüz 9 aylık olan bebeğim var. Önce onu düşündüm. Elif kızıma baktığımda yerde üzerine sular gelmekteydi. Biraz daha geciksek kızım şimdi hayatta olmayacaktı. Kızımı büyük oğlum alarak çadırdan çıkardı ve komşulara götürdü. Bütün eşyalarımız, yataklarımız sular altında kaldı. Zaten hiçbir şeyimiz yoktu şimdi bir şey kalmadı" diye konuştu.
Mahallede evini su basan 4 çocuk babası Şehmuz Almaz ise her yağmurda evinin sular altında kaldığını belirterek, "Artık bu göle bir çözüm bulsunlar. Her yağmurda mahallenin bu kısmı göl gibi oluyor. Her yağmurda eşyalarımız ıslanıyor. Ben gece yatağım ıslandığı için uyandım. Yoksa suları fark etmeyecektim. Bıktık artık buna bir çare bulsunlar" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ görevlileri ise mahallede tıkanan rögarları açmak için çalışma yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?