3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Evden kaçan kızlar Adana'da yakalandı

ESKİŞEHİR’deki evlerinden kaçan 15 yaşındaki S.Ö. ile aynı yaştaki C.K., Adana Merkez Otogar’ında yakalandı.

Ailelerinden baskı gördüklerini öne süren genç kızlar, “Bir daha eve dönemeyiz, gidersek babamız bizi öldürür” diye gözyaşı döktü.

Evden kaçan 2 kızın, Adana’ya giden bir otobüse bindikleri ihbarı üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Çocuk Şubesi ekipleri, Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolu Adana çıkışı ile Adana Merkez Otogarı’nda beklemeye başladı.

Eskişehir polisinden, kaçan kızların kimlikleri, eşkalleri ve üzerlerindeki kıyafetleri hakkında bilgi alan Adana polisi, gelen otobüsleri tek tek durdurup, yolcularını kontrol etmeye başladı. Saat 02.00 sıralarında eşkale uyan 2 kızın otobüsten indiği saptandı. Onları Adana’da karşılayan biri olup olmadığını belirlemek için uzaktan takibe alan polis, kızları otogar çıkışına kadar izledi. Polis kızları bir taksiye binmek üzere iken durdurup, yakaladı.

‘EVİMİZE GÖNDERMEYİN’

Kimlik kontrollerinde Eskişehir’den kaçan S.Ö. ve C.K. oldukları kesinlik kazanan kızlar, polisten ailelerine teslim edilmemelerini istedi. Aile baskısı yüzünden evlerinden kaçtıklarını öne süren kızlar, polisin “Adana’ya niye geldiniz, idecek başka yer yok mu ?” sorusuna, “Aile baskısından bıktığımız için evden kaçtık. Burası uzak, o yüzden Adana’ya geldik. Bizi geri gönderirseniz yine kaçarız. Gidersek babamız bizi öldürür” diye konuştu. Eve dönmemek için ağlayan kızlar, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü ve ailelerine de haber verildi.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 11:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?