29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Eve bırakma bahanesiyle soydular

ADANA’da alış verişten dönen 83 yaşındaki emekli memur Hüseyin Demirtaş’ı, evine bırakma bahanesiyle otomobillerine alan 2 kişi, cebindeki 350 YTL’yi aldıktan sonra yolda terk etti.


Kiremithane Mahallesi’nde oturan Hüseyin Demirtaş, ihtiyaçları aldıktan sonra evine yürümeye çalışırken yanında plakası alınamayan otomobil durdu. Arka koltuğunda eşya yüklü olan otomobildeki 2 kişi, “Amca bu sıcakta yürüme, gel evine kadar bırakalım” diyerek yardım teklifinde bulundu.

Teklife, “Evim yakın, hem marketten ekmek alacağım, ben yürüyerek giderim” diyerek karşılık veren Demirtaş’ı itirazlarına rağmen kolundan çeken dolandırıcı zorla otomobile bindirdi. Otomobil hareket ettikten sonra, yaşlı adamı sıkıştıran dolandırıcı, gömlek cebindeki cüzdanı aldı.

Cüzdanın alındığından habersiz marketin önünde kadar gelen Demirtaş, otomobilden inerken, yanında oturduğu dolandırıcı, “Amca cüzdanını düşürmüşsün, bu kadar dalgın olma çarpılırsın. Kusura bakma seni buraya kadar fazladan getirdik” dedikten sonra hızla uzaklaştılar. Yankesiciler uzaklaştıktan sonra cüzdandaki 350 YTL’nin yerinde olmadığını fark eden Demirtaş, eve gider gitmez ilk iş olarak gömlek cebine düğme dikti.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Demirtaş, “Oturduğumuz Kiremithane Mahallesi’nde alışverişten dönüyordum. Tatlı dil, güler yüzleriyle yardımsever olduklarına inanıp, araçlarına bindim. Cüzdanımı aldım, ama, içindeki 350 YTL yoktu. Gaza basıp kaçtılar. Şikayetçiyim” dedi.


Fatih KARAÇALI/DHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 12:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?