2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Evi yıkılan kadın yardım bekliyor

Adana'da, evi belediye tarafından yol geçeceği gerekçesiyle yıkılan yaşlı kadın, tek başına sokakta kaldı.

Eşi 25 yıl önce ölen 83 yaşındaki Vahide Zengin, çocukları da kendisine bakmayınca, Haydaroğlu Mahallesi 199 Sokak'taki evinde yalnız başına yaşamaya başladı.

Yaşlı kadın, 50 yıl önce güçlükler içinde yaptırdıkları evin, 1 ay önce Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından iki sokağın birbirine bağlanması gerekçe gösterilerek yıkılması nedeniyle kendisini yapayalnız sokakta buldu.

4 çocuğundan 2'si şehir dışında, 1'i yurt dışında, 1'i de Adana'da yaşayan Vahide Zengin, hasta olduğunu belirterek, "Sadece yaşlılık maaşım var. O da ilaçlarıma gidiyor" diye konuştu.

Eşyaları, yıkılan evinin yanı başındaki boş alana bırakılan yaşlı kadın, geceyi de burada geçirdiğini ifade ederek, kendisine sahip çıkacak bir yakınının olmadığını ve komşularının yardımıyla karnını doyurabildiğini dile getirdi. Evi yıkıldığı sırada belediye görevlilerince kendisine yeni bir yerin yapılacağı sözünün verildiğini anlatan yaşlı kadın, tek isteğinin kendisine verilen sözün yerine getirilmesi olduğunu söyledi.
Yüreğir Belediye Başkanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, imar yolu üzerine yapılan kaçak barakanın yasalar uyarında gerekli tebligatlar yapıldıktan sonra yıkılmak durumunda kalındığı belirtilerek, "Arsa şahsın değil, kamunun. Bina ev değil çinko kaplı, çamur harçlı 2 gecede yapılmış temelsiz bir baraka. İlçenin kentsel dönüşümü, düzen ve tertibini sağlamak için çaba sarf ederken bu tür kaçak yapılaşmaya müsaade edilemezdi. 2007 yılının 7. ayından bu yana gerekli uyarı ve tebliğlerin ardından imar yolu üzerine yapılmış olan bu barakanın yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir. Burada kimseyi mağdur etmek gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak kanunsuz, imarsız kaçak yapılaşmaya da göz yumarak kötü örnek teşkil etmesine müsaade etmemiz beklenemez" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 12:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?