29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Evini alamayan aile çadır kurdu

Adana'da yaptırılan TOKİ konutlarının teslim edilmemesi üzerine konut sözleşmesi yapan vatandaşlar eylem yaptı. Bir aile de konutların önünde çadır kurarak yetkilileri protesto etti.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Şambayadı köyü yakınlarında yapımına 2005 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanan 908 konutun teslim edilmemesi üzerine hak sahipleri konut sahasında eylem yaptı. TOKİ ile konut sözleşmesi yapan vatandaşlar, protokole göre 16 ayda teslim edilmesi gereken evlerine aradan 2 yıl geçmesine rağmen kavuşamadıklarını belirtti.

Konutların 13 Ağustos'ta gecikmeli olarak müteahhit tarafından TOKİ'ye teslim edildiğini ancak bir türlü kendilerine teslim edilmediğini ifade eden hak sahipleri, "Konutlar hakkımız söke söke alırız", "TOKİ, TOKİ duy sesimizi" şeklinde sloganlar attı.

Eyleme gelen 3 çocuklu Coşkun ailesi de konut sahasına çadır kurarak yetkilileri protesto etti. 3 çocuk annesi Nevin Coşkun, çocuklarının okula gitmesi gerektiğini ancak nerede yaşayacaklarını henüz bilemedikleri için okula yazdıramadığını ifade ederek, "Artık canımıza yetti. Yapılmış konutları bize teslim etmiyorlar. Ev sahiplerimizle kötü olduk. Çolumuz çocuğumuz rezil oldu. Konutlar teslim edilinceye kadar burada çadırda yaşayacağız" dedi.
3 çocuk annesi Medine Kazan ise çok zor durumda olduklarını belirterek, "Evlerimizi hemen versinler. Çocuklar okula gidemiyor. Ev sahipleriyle icralık olduk" diye konuştu.

Meryem Yılmaz ise ev sahibinden süre isteye isteye kötü olduklarını ve 6 çocuğuyla birlikte sokağa atılma tehlikesi yaşadıklarını söyleyerek, "Burada konutların hepsi tamamlanmış. Ama bize vermiyorlar. Biz kiminle konuşacağız onu da bilmiyoruz. Muhatap bulamıyoruz. 6 aydan bu yana rezil olduk. Sorunumuza bir çare bulsunlar" dedi.

Hak sahipleri daha sonra zorla kapısını açtıkları konutları gezdiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 11:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?