4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Evlat cinayeti yargıda

Adana'da, annesi tarafından boğularak öldürülen genç kızın, "kocasıyla birlikte olduğu iddiasıyla çıplak fotoğraflarını çekip saçını kestiği ve ilişki itirafını kaydettiği" ileri sürülen kadın ile olaya karışan 2 sanığın, yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, annesi İrep D. (41) tarafından boğularak öldürülen Melek D.'yi (18), kocası Mehmet D. ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle zorla götürdüğü bir yerde çıplak fotoğrafını çektiği, kötü muamele yaparak saçını kestiği ve boşanma davasında delil olarak kullanmak amacıyla ilişki itirafını kaydettiği ileri sürülen tutuksuz sanıklar Ebru D. (28) ile ona yardımcı olduğu iddia edilen Hamdullah S. (26) hazır bulundu. Ebru D, ifadesinde, kendisine atılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Sanık Hamdullah S. ise Melek D.'yi arabayla zorla götürmediğini ve şantaj yapmadığını, Melek D.'yi, Ebru Dy'nin yanına geldiğinden dolayı tanıdığını söyledi.
Tanık Dilek D. ise olay günü kardeşi Melek'in işe gelmediğini, bu sırada sanık Ebru D.'nin Melek'in cep telefonuna bakıp "hayır olamaz" diye bağırdığını belirterek, "Bağırmasından bir şey anlamadım. Melek sağlık ocağına gitmiş, onu alıp dükkana getirdi. Ebru D. ve kardeşi Eda K. Melek'i dövmeye başladılar ve bıçak çektiler. Ebru D. bıçakla kardeşimin saçını dipten kesti" diye ifade verdi.
Mahkeme başkanı, sanık Eda K.'nin ifade vermek üzere zorla getirilmesine ve dosyanın anne İrep D.'nin Melek D.'yi öldürmekten yargılandığı davayla birleştirilmesi konusunun görüşülmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sanıklar, "yoğunlaşmış kastla hürriyetten yoksun bırakma", "çıplak fotoğraf çekme", "rızası dışında beyanda bulundurma" ve "şantaj" suçlamalarıyla, 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?