1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Evlat katiline 10 yıl hapis

Adana'da, sevdiği gençle evlenmek isteyen 18 yaşındaki kızına tartışma sırasında bıçak fırlatıp boğazından yaralayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanırken, Adli Tıp Kurumu'nun 'iç kanama sonucu ölüm' raporuyla tahliye edilen babaya 10 yıl hapis cezası verildi.

Olay, Ondokuzmayıs Mahallesi'nde 20 Mayıs 2009 günü meydana geldi. İddiaya göre, ailesiyle tartışan Yağmur Gölge, babası Cuma Gölge'nin fırlattığı bıçağın boğazına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Devlet Hastanesine getirildiğinde şuuru yerinde olan ve "Mutfakta et keserken başım döndü, yere düştüm ve bıçak boğazıma saplandı" diye polise ifade veren Yağmur Gölge, ameliyata alınmayı beklerken durumunun ağırlaşması nedeniyle doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Yapılan soruşturma sonunda, kızını 3 metre mesafeden bıçak atarak ölümüne neden olduğu ortaya çıkan baba tutuklanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, önceki celselerde Adli Tıp Kurumu'nun, Yağmur Gölge'nin ölümünün bıçağa bağlı yaralanmadan sonra yaradan sızan kanın kalp bölgesine akması nedeniyle 'iç kanamaya bağlı ölüm' olduğu yönünde karar vermesi üzerine Gölge tahliye edildi. Bugün son kez hakim karşısına çıkan Gölge, kızını öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi.

Diğer çocukları gibi ölen kızını da çok sevdiğini ve ailesinin herhangi bir ferdine zarar gelmesini istemediğini belirten Gölge, olay anını şöyle anlattı:

"Eşim kızımı bana şikayet edince sinirlendim ve ona atmak için yerden bir şeyler aradım. Bu sırada elime bıçak geldi ve ona attım. Aramızda 3- 4 metre mesafe vardı. Kızım, boğazının kanadığını söyleyince yarasına tampon yapıp hemen hastaneye götürdüm. Kızıma acil serviste pansuman yaptıktan sonra 3 saat doktorun gelmesini bekledik. Bu sırada beni de ifade vermek üzere karakola götürdüler. Ben hastaneye geldiğimde kızımın ameliyattan çıktığını ve durumunun iyi olduğunu söylediler. Ancak bir süre sonra tekrar ameliyata aldılar ve sonra da kızımın öldüğünü söylediler. Kızımı hastaneye götürdüğümüzde hiçbir şeyi yoktu. Hatta polislere ifade bile verdi. Bana, 'İyiyim baba bir şeyim yok' dedi. 3 saat doktor bekledik. Ameliyata aldılar, çıkışta doktor, 'metin olun çocuğunuzu kaybettik' dedi."
Mahkeme heyeti, babayı önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmalarda ki iyi halini göz önüne alarak cezayı 10 yıla indirdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 15:32:56
Güncelleme :6 Aralık 2011 Salı 15:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?