4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Evlat katiline ömür boyu hapis

ADANA’da yasak aşk yaşadığı iddia edilen kızı 18 yaşındaki Melek Demir’i önce fare zehriyle zehirleyip ardından boğarak öldürdüğü iddia edilen 43 yaşındaki İrep Demir hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Denizli Mahallesi’nde bir giyim mağazasında tezgahtar olarak çalışan Melek Demir’in, komşu mağaza sahibi soyadı aynı olan 2 çocuk babası 30 yaşındaki Mehmet Demir ile yasak ilişki yaşaması, ölümüne neden oldu. Eşi Mehmet’in, Melek Demir’e çektiği 107 aşk mesajını bulan mağaza sahibi 27 yaşındaki Ebru Demir, kız kardeşi 22 yaşındaki Eda Kapar ile birlikte Melek Demir’in saçını kesip, şantaj olarak kullanmak üzere 7 çıplak fotoğrafını çekti. Bu ilişkiyi de genç kızın annesi İrep’e anlattı. Anne İrep Demir, 3 Şubat’ta kızı Melek’i önce fare zehri ve kalp ilacı içirip, ardından yüzüne yastık basıp, boğarak öldürdü.

Kızının ölümüne intihar süsü vermek isteyen, ancak daha sonra öldürdüğünü itiraf edip tutuklanan evlat katili İrep Demir hakkında Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan katil zanlısı anne İrep Demir, tutuklandığı nöbetçi mahkemede, kızını yasak aşk ilişkisi yaşadığı için öldürdüğünü itiraf ederek, “Kızıma ‘baban senin ölmeni kabullenebilir ama bu durumu kabullenemez’ diyerek kendisine intihar etmesini söyledim. O da kabul etti. Bana, ‘Anne kendimi suya atayım mı?’ diye sordu. Ben de kendisine ‘cenazeni bulmamız zor olur, fare zehri ve ilaç iç, yat’ dedim. Kızım da içti. Ölmeyince bir elimle boynunu sıkarken yüzüne de yastıkla bastırıp boğup öldürdüm” dedi.
Melek Demir’in öldürülmeden önce saçını kesen ve çıplak fotoğraflarını çeken Ebru Demir ve kardeşi Eda Kapar hakkında ise Adana 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 2 kızkardeş de önümüzdeki günlerde tutuksuz yargılanmaya başlayacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?