3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Eylemci çocukların ailesine dava

Adana Valisi İlhan Atış, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiasıyla birkaç gündür süren yasadışı gösterilere çocuklarının katılmasını engellemeyen aileler hakkında yargıya başvuracaklarını söyledi.

Vali Atış, yaptığı açıklamada, terör örgütünün şiddete zemin hazırlamak istediğini belirterek güvenlik görevlilerinin bu oyuna gelmeyeceğini söyledi. Güvenlik görevlilerinin kendilerine taş atan çocuklara ağabey ve amca gibi davrandığını belirten Atış, "Çocuklara yanlış yaptıklarını anlatmaya çalışıyorlar" dedi.

En önce annelerin canının yandığını anlatan Atış, özellikle annelere şöyle seslendi: "Şu an onlara bir çağrı yapıyorum. Lütfen, sokağa çıkıp çocuklarını yanlarına alsınlar. O çocukların bu saatte ders çalışması, televizyon izlemesi ya da uyuması gerekiyor. Hiçbir kirli oyun onların geleceğin doktor, polis, gazeteci, avukatı olmasını engelleyemeyecek. Ne pahasına olursa olsun oynanmak istenen oyunu bozacağız, buna gücümüz var. Özellikle aileleri uyarıyorum; çocuklarına sahip çıkmayan bu olaylara karışmasına göz yuman, engellemeyenler hakkında yargıya başvuracağız."
Terörle mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin görevi olmadığını anlatan Vali Atış, yerel seçimlerin hemen ardından olayların sıklıkla yaşandığı bölgelerde kentsel dönüşüm projesi başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Vali İlhan Atış, çağdaş ortamlarda yaşayan, sinema ve tiyatroya gidebilen insanların terörden uzak duracağına inandığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:50:22
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 16:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?