1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Eylemciden akrobatik hareketler

KORSAN GÖSTERİ ARASINDA AKROBASİ HAREKETLERİ

Adana'da Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle dün yapılan korsan gösteri sırasında, bir çocuğun arkadaşının sürdüğü bisikletin arkasında ayakta ellerini boşluğa bırakarak akrobasi hareketleri yaptığı gözlendi.

Bölücü terör örgütü lideri Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilerek yargılanma sürecinin başladığı 15 Şubat nedeniyle dün merkez ilçe Seyhan'a bağlı Barbaros, Gülbahçesi, Dağlıoğlu ve Ova Mahalleleri'nde terör yandaşları korsan gösteri yaptı. Çevik Kuvvet yol kapatıp kendilerine havai fişek ve molotofkokteyli atan göstericilere biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale edip, tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Korsan gösteriler sırasında terör örgütünün yine çocukları kullandığı görüldü. Yaşları 10 ile 17 arasında değişen çocuklar yolları kapatıp polise taş attı. Polis ise çocuklara tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Oyun oynar gibi polise taş atan çocukların yanı başında ise yolda oyun oynayan çocukların görüntüsü kameralara yansıdı. Yaşıtları polise taş atarken Dağlıoğlu Mahallesi'ne Karasu Kavşağı'nda bisiklete binen iki çocuk ilginç görüntüler oluşturdu. Arkadaşın sürdüğü bisiklete binen

çocuk çamurluğun üzerinde bulunan oturağa oturmak yerine ayağa kalktığı görüldü. Çocuk ayağa kalkmasının yanı sıra akrobasi hareketi yapar gibi önce arkadaşlarının omzundan tutarken daha sonra ellerini bırakıp hareket halindeki bisiklette öylece gitti. Çocuk korsan göstericiler ve polislerin şaşkın bakışları arasında akrobasiye devam ederek eğlenmesine baktı.

KORSAN GÖSTERİ ARASINDA AKROBASİ HAREKETLERİ
KORSAN GÖSTERİ ARASINDA AKROBASİ HAREKETLERİ
KORSAN GÖSTERİ ARASINDA AKROBASİ HAREKETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 12:04:05
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 18:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?