2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Eyleme katıldı okuldan atıldı

YGS EYLEMİNE KATILDI OKULDAN ATILDI

Adana'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre iddialarını protesto etmek için 1 gün okulu boykot eden öğrenci okuldan atıldı.

Adana'da Hacı Ahmet Atıl Lisesi öğrencileri 15 Nisan'da şifre iddialarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde yapılan eyleme destek vererek derslere 1 gün girmeyip boykot etti. Eylemi organize eden Ahmet B. sabahın ilk saatlerinde okulun giriş kapısına gelerek öğrencilere şifre iddiasını protesto etmek amacıyla derse girmemeleri önerisinde bulundu. Bu öneriye bazı öğrenciler uyarken bazıları da uymayarak derse girdi.

Bu arada, bazı öğretmenler, Ahmet B. ile eylem yapmaması konusunda tartıştı. Ahmet B. ve yaklaşık 150 arkadaşı YGS'yi protesto ederek derse girmeyip, YGS'ye hazırlık kitaplarını yakıp, kalem kırdı. Ardından ise bir süre okulun önünde oturma eylemi yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Ancak bu olayın hemen ardından okul yönetimi eyleme 100'lerce öğrenci katılmasına rağmen okulda ilk 5'te olan YGS'den 410 puan olan Ahmet B'yi çağırarak yaşanan olaylardan sonra okuldan ayrılması gerektiğini kendisi için bunun en iyisi olacağını söyledi. Ahmet B. bu duruma karşı çıkınca babası okula çağrılarak "Oğlunuz bu okulda okuması artık imkansız. Lütfen kaydını alıp başka bir okula alın" denildi. Bunun üzerine baba oğlunun yıpranmaması için okuldan kaydını alıp başka bir okula kaydettirdi.

"SANKİ BİR TERÖRİSTMİŞİZ GİBİ SORGUYA ÇEKTİLER"

Ahmet B, eyleme katıldıktan sonra başına gelmeyenin kalmadığını belirterek, "Sanki biz teröristmişiz gibi bir sorguya çekme işi başladı. Valilik, milli eğitim, emniyet bu Ahmet B. kim? Birde öyle bir hava yaratılmaya çalışıldı ki herkes polis oldu resmen. Polis kameraları izleniyor Ahmet B. kim hangi örgütle bağlantısı var deniyor?. Bizim hiçbir örgütle bağlantımız yok. Biz sadece YGS'ye girdik yüksek netler yapmayı hedefliyorduk. YGS'den önce deneme sınavlarında 470'lere çıkan bir öğrenciydim. YGS'ye

girdikten sonra matematik nedeniyle netim bayağı düştü. Ve bu matematikte şifre olduğu ortaya çıktı. Bir şekilde bu haksızlığa tepkimizi koymamız lazımdı. Tepkimizi okulun önünde dersleri boykot ederek ortaya koyduk. Yasal olmayan hiçbir şey yapmadık. Biz anayasanın 26. maddesine göre izinsiz eylem yapma hakkımız var bunu da kullandık" dedi.

Ondan sonraki süreçte ifadesi bile alınmadan okuldan uzaklaştırıldığına dikkat çeken Ahmet B, "Şimdi başka bir okula kayıt oldum. Ben derslerimde başarılı bir öğrenciyim 12. sınıfta karnede not ortalamam 5, okulda şuanda ilk 5'teyim. Sınavımda iyi geçti okulda sınavı en iyi geçenlerden birisiyim. 410 puan aldım. Beni kibarca okuldan attılar. Müdür okuldan atmadık diyormuş. Peki şu ne anlama geliyor, 'Senin için artık buradan ayrılmak en iyisi olacak, yoksa kötü şeyler olacak.' Ben ikinci sınavdan kötü puan alırsam sınavı kazanamazsam bunun hesabını kim verecek. Ben sadece hakkımı aradım. Başıma neler geldi."

"AHMET'E HERHANGİ BİR DİSİPLİN CEZASI VERİLMEDİ"

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, okuldan atıldığı ileri sürülen öğrenciye okul yönetiminin herhangi bir disiplin cezası verip okuldan atmadığını, eylemden sonra öğrencinin kendi isteğiyle kaydını aldığını belirterek, "Eyleme katıldı diye başarılı bir öğrenciyi okuldan atmak hoş bir durum değil. Ancak bana okul yönetiminin söylediği öğrencinin okuldan kendi isteğiyle ayrıldı. Ancak bunu okul yönetimi mi istedi yoksa öğrenci mi onu bilmiyorum. Ama konuyla ilgili araştırma yaptıracağım" diye konuştu.

YGS EYLEMİNE KATILDI OKULDAN ATILDI
YGS EYLEMİNE KATILDI OKULDAN ATILDI
YGS EYLEMİNE KATILDI OKULDAN ATILDI
YGS EYLEMİNE KATILDI OKULDAN ATILDI
YGS EYLEMİNE KATILDI OKULDAN ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 10:30:05
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 23:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?