4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ezgi organlarıyla umut oldu

Adana'da hastaneye giderken polis otosunun çarpması sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki lise öğrencisi Ezgi Şener'in organları 6 kişiye hayat verdi.

Ramazan Atıl Lisesi 10 TM F sınıfı öğrencisi Ezgi Şener, cildinde problem olduğu için 28 Mayıs günü evinden hastaneye gitmek üzere yola çıktı. Ezgi, Belediyeevleri Mahallesi Çoban Yurtçu Bulvarı'na geldiği sırada karşıdan karşıya geçerken Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda görevli Hasan K.'nin kullandığı 01 A 0328 plakalı aracın altında kaldı.

6 gün yoğun bakımda kalan Ezgi'nin beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarının bağışlanmasına karar verdi.Ezgi'nin organları çarşamba günü yapılan ameliyatla alındı. Karaciğeri askeri helikopterle GATA'ya götürülen Ezgi Şener'in böbreklerinden biri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ünal Altınok'a nakledildi.

2 kalp kapakçığı ile korneası Ankara'ya gönderilirken, genç kızın diğer böbreği ise Kayseri'de 19 yıldan beri böbrekleri çalışmadığı için haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanan 34 yaşındaki Yusuf Işık'a nakledildi.Adana'da Ezgi Şener'in böbreği ile hayata yeniden 'Merhaba' dediğini söyleyen Ünal Altınok, "7 yıldır diyalize bağlanıyorum. Arkadaşlarım futbol oynarken ben onları seyretmek zorunda kalıyordum. Üniversiteyi kazanmama rağmen, eğitimime yeterli zamanı ayıramıyordum. Rahmetli Ezgi Şener sayesinde hayata yeniden başlıyorum. Ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Bir genç kızın böbreğini aldığı için çok duygulandığını anlatan Altınok, "Türkiye'de binlerce insan organ nakli bekliyor. Ancak bizim insanlarımız nakle ters baktığı için binlerce insan ölüyor. Ben genç bir kızın ölümüyle hayat buldum. Ama ben sağ birinden hayat bulmak isterdim. Tüm insanlarının organlarını ölmeden bağışlamasını istiyorum" diye konuştu.

Oğlunun adeta yeniden doğduğunu söyleyen Gülseren Altınok ise, "Bize bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür ediyoruz. Ailesinin başı sağ olsun. Ezgi'nin mekanı cennet olsun. Çok acı çekiyorduk. Bizim acılarımız bitti. Ama binlerce acı çeken insan var. Onların da acısının bitmesi için organlarınızı bağışlayın" dedi.

Organ nakli ameliyatının başarıyla tamamlandığını açıklayan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Demir, çarşamba günü Ezgi'nin beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin izni ile 2 böbreğinin, karaciğerinin, kalp kapakçıklarının ve korneasının bağışlandığını kaydetti. Demir, 4 organının Ankara'ya 1 böbreğinin Kayseri'ye gönderildiğini, 1 böbreğinin de Adana'da nakledildiğini vurguladı.

Demir, Ünal Altınok'un ameliyatının çok başarılı geçtiğini, birkaç gün içinde taburcu olacağını açıkladı.Bu arada, Çukurova Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Ezgi'nin annesi Nuray Şener basına açıklama yapmaktan kaçınırken, 16 yaşındaki kızını kaybetmenin acısını yaşadığını ancak insanlara hayat vermesi için kızının organlarını bağışladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?