2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Fabrika alevlere yenildi

Adana'da bir fabrika, gece geç saatlerde çıkan yangında kül oldu. Yangına müdahale eden itfaiye erlerinden biri, fabrikanın çatısının çökmesi sonucu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin yolunun 9. kilometresinde bulunan Fany Soft adlı çocuk bezi ve hijyenik ped üretiminin yapıldığı fabrikada saat 02.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu fabrikanın deposunda bulunan ürünlerin ve üretimde kullanılan malzemelerin tutuşmasıyla büyüdü.

Kısa sürede fabrikanın dört bir tarafını saran yangını çevrede bulunan bir iş yerindeki özel güvenlik görevlisi fark etti. Güvenlik görevlisinin haber vermesiyle
olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, yangına hemen müdahale etti. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle daha fazla büyüyen yangın, itfaiye erlerinin işini güçleştirdi.

Bazı itfaiye erleri, fabrikanın duvarını kırarak yangını söndürmeye çalıştı. Bu da yeterli olmayınca yeni itfaiye araçları çağırıldı. Yangına sadece yakınlardaki bir iş yerinin otoparkından müdahale edilebilmesi itfaiye ekiplerinin işini daha da zorlaştırdı. Burada bulunan çok sayıda araç itfaiye araçlarının ilerlemesini engelledi. Anahtarları bulunan araçlardan bazıları çalıştırılarak, bazıları da iş yeri personeli, itfaiye ve polis ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

Daha sonra itfaiye araçları yangının olduğu yere doğru ilerleyerek söndürme çalışmalarına katıldı. Bir çok noktadan su sıkılarak alevlerin büyümesi önlenmeye çalışıldı. Yangın, yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonucu söndürülebildi. Soğutma çalışmaları sırasında ismi öğrenilemeyen bir itfaiye eri fabrikanın çatısının çökmesi
sonucu yaralandı. Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralı itfaiyecinin bilincinin açık olduğu ve gözlem altında tutulduğu bildirildi. Tamamen yanan fabrikada can kaybı yaşanmazken, büyük çapta maddi hasar oluştu.

Yangının çıkış sebebi yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 09:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?