4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fabrika gibi mahalle;Anadolu

Adana’da pek çok kişi işsizlikten yakınırken kent merkezindeki Anadolu Mahallesi'nde ailelerin evlerinde kurdukları küçük atölyelerle tekstil işi yapması asayiş olaylarınında azalmasına neden oldu.  “Fabrika gibi mahalle” olarak anılan Anadolu Mahallesi’nde yaklaşık 300 aile evlerinin bodrum katı veya bir odasını tekstil atölyesine dönüştürerek aile bütçesine de önemli oranda katkı sağlıyor.
Mahalle Muhtarı Ahmet Meriç   “Bu sayede özellikle göçle gelen ve ekonomik sıkıntı yaşayanlar sıkıntılarını önemli ölçüde aşarken mahalledeki  asayiş olaylarının da önemli oranda azalma oldu. Bu gün pek çok evde 3-4 makine bulunuyor. Her atölyede günlük 400-500 parça tişort, kot, gömlek, iş elbiseleri, mont ve eşofman üretiliyor” dedi.

 

Çeşitli nedenlerle evini, tarlasını, bahçesini bırakarak göçle Adana'ya gelen ailelere bazı firmaların önemli katkı sağladığını da ifade eden Muhtar Ahmet Meriç, “Bazı firmalar 3 bin YTL sermayesi olan ailelere 2 overlok ve bir birleştirici Çin malı makine ile İstanbul'dan atık ihraç fazlası kumaş getirterek meslek sahipleri olmalarını sağlıyor. İşyerleri genelde evlerinin altında veya bir odasında olduğu için, çalışma saatleri, yemek, dinlenme gibi sorunları olmuyor. Genelde tekstil yaz sezonunda yoğun olur. İşçilikten dolayı ucuza üretilen malların büyük çoğunluğu doğu ve güneydoğuya gönderiliyor'' diye konuştu

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 22:10:41
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?