3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Fabrika hayatını kararttı

Ceyhan ilçesinde fakir ve yardıma muhtaç engelli Mustafa Çakmak'ın hayatı, kaybolan kimliğiyle adına kurulan tekstil fabrikası yüzünden karardı.

İptal edilen yeşil kartını yeniden alan Çakmak, şirketin vergi borcu yüzünden sosyal yardım alamıyor.

47 yaşındaki Mustafa Çakmak, 9 yıl önce geçirdiği kaza sonucu sakat kaldığını ve şimdiye kadar 3 defa ameliyat olduğunu belirterek, "Hiç görmediğim halde kimlik bilgilerime göre adıma merkezi İstanbul'da ve bir şubesi de Bursa'da olan Musra Tekstil İplik San. Ltd. Şirketi'ne ait tekstil fabrikası kurulmuş. Sosyal yardım almak için başvuruda bulunduğumda 'senin şirketin var ayrıca bu şirketin de genel müdürü olarak görünüyorsun. Devlete de şirketten dolayı 8 bin YTL de vergi borcun var' dediler. Bu nasıl iştir. Çözülmesini istiyorum" dedi.

Ceyhan'ın Esentepe Mahallesi, 409. Sokak ve 22 Numaralı evde oturan Mustafa Çakmak, "Tekstil fabrikası olup da genel müdür olan bir vatandaşın durumu böyle mi olur Allah aşkına. Sakatlanmadan önce hamallık yapıyordum. 9 yıldır çocuklarımın eline bakıyorum. Çocuklarım başarılı olmalarına rağmen ilköğretimi bitirdikten sonra okula gidemediler. Ben çocuklarımı okutmak istemez miydim? Ama hale bakın ki ben şirket sahibi ve genel müdürmüşüm haberim yok" diye konuştu.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mustafa Çakmak, fakir ve yardıma muhtaç olmasının yanı sıra bedensel engelli olduğunu ve bir çocuğunu da üniversitede okuttuğunu vurgulayarak, "Herkes bana fabrikatör olduğumu söyleyerek dalga geçiyor. Evimde yiyecek ekmeğimiz bile yokken üzerimde fabrika görünüyor. Fabrikadaki kayıtlarda TC kimlik numaram da bulunmaktadır. Sanırım kaza geçirdiğim sırada kimliğimi birileri almış .Suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?