5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Fabrikada facia

Adana’da, bir fabrikanın kağıt hamur kazanına giren 4 işçi gazdan zehirlendi. Zehirlenen işçilerin cenazeleri ailelerine işçinin cenazesi, ailelerine teslim edildi. D-400 Karayolu üzerindeki OMAS Özaltın Kağıt ve Oluklu Mukavva Sanayi fabrikasında, dün akşam kağıt hamur kazanına giren 6 işçiden 4’ü zehirlenerek can verdi.

İşçilerin cenazeleri, kaldırıldıkları Çukurova Devlet Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nden alınarak, Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Zehirlenerek ölen Nevzat Gök (50), Murat Akkurt (29), Ali Özcan (30) ve Abdurrahim Sümbül (39) adlı işçilerin cesetleri, yapılan otopsiden sonra ailelerine teslim edildi.
Bu arada işçilerden Hasan Gökçe (38) ile Ayhan Yılmaz’ın Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen işçilerden Nevzat Gök Seyhan’a bağlı Karayusuflu Köyü’nde, Ali Özcan Kozan’da, Murat Akkurt Feke’nin Tapan Köyü’nde, Abdurrahim Sümbül ise Adana’da toprağa verildi.
Öte yandan Murat Akkurt’un babası Mehmet Akkurt, 3 yıllık evli ve 3 aylık bir çocuğu olan oğlunun ölümünde ihmal ve tedbirsizlik bulunduğunu ileri sürerek, fabrika hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?