2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Fabrikaya 1 haftada bin kişi başvurdu

Adana’da yeni açılacak bir meyve suyu paketleme fabrikasının verdiği iş ilanına bir hafta içinde bin kişi başvurdu. Fabrika sahibi Mehmet Emin Yüksekbaş, işsiz üniversite mezunlarının, fabrika içinde paspas dahi yapmaya razı olduğunu söyledi.

Karataş Yolu üzerinde Mehmetler Şirketler Grubu tarafından kurulma aşamasına gelen meyve suyu paketleme fabrikası, geçen hafta İş ve İşçi Bulma Kurumu’na çalıştırmak için 500 vasıfsız işçi almak isteğini bildirdi. Kurumun ilan vermesi üzerine bir hafta içinde bin kişi fabrikaya gelerek iş başvurusu yaptı. Çalışmak için başvuru yapanlar içinde bir çok üniversite mezununun olduğunu görünce çok şaşırdığını belirten fabrika sahibi Mehmet Emin Yüksekbaş, ekonomik krizin yeni açılacak fabrikalarla atlatılabileceğini söyledi.

İşsizlikle ilgili tüm kesimlere görev düştüğünü belirten Yüksekbaş, “İşsizlik olduğunu herkes gibi bizde biliyoruz. Ancak özellikle üniversite mezunu meslek sahibi insanların sigortalı bir iş için paspas dahi yapmaya razı olması bizi çok üzdü. Fabrika yönetimi olarak alabileceğimiz kadar işçiyi mutlaka işe başlatıp, birilerine ekmek kapısı olmak istiyoruz” dedi. İş başvurularının bu hafta sonuna kadar devam edeceğini belirten Yüksekbaş, 2 binin üzerinde başvuru beklediklerini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i.avcı IP: 88.252.36.xxx Tarih : 5.11.2008 18:52:51

BU HABERİ,,KEŞKE TAYYİP BEYDE DUYSA NE VAR SANKİ,,,İŞVERENDEN ALLAH RAZI OLSUN,,AMA GELİN GÖRÜNKİİ,,BAŞVURU YAPANLAR ÜNİVERSİTE MEZUNU OLUNCA,,,KESİNLİKLE YADIRGAMA YAPMIYORUMM AMA HABERDE YAZDIĞI GİBİ PASPAS YAPMAYA BİLE RAZI OALNLAR VAR DİYE YAZMIŞ,,BUNA NE DEMELİİ,,KENT HABER YETKİLİLERİ LÜTFEN AMA LÜTFEN BU HABERİ TAYYİP EFENDİYE Bİ ULAŞTIRMA İMKANI VARSA Bİ ZAHMET,,ALLAH CÜMLEMİZE YARDIMCI OLSUN,,TÜRKİYE GENELİNDE BÜYÜK Bİ İŞ SIKINTISI VAR,,BİRAN ÖNCE ÇARESİNE BAKILMASI LAZIM,,