1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Facia ucuz atlatıldı!

Adana'da bir teneke ambalaj fabrikasında çıkan yangın itfaiye erlerinin özverili çalışmasıyla söndürülürken, Adana'nın facianın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

3 itfaiyecinin hafif şekilde yaralandığı yangının, doğal gaz tanklarına ulaşması halinde büyük bir facianın yaşanacağı bildirildi. Yangını 2 saatte kontrol altına alan itfaiye tüm geceyi soğutma çalışması yaparak geçirdi.

Yangın önceki gün 15.30 sıralarında merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Yeni Mahalle 144 sokakta faaliyet gösteren Meral Gezgine ait Hilal Teneke Ambalaj Fabrikasında meydana geldi. Yaklaşık 90 kişinin çalıştığı fabrikada işçiler toplantıda olduğu esnada fabrika da bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangını fark eden güvenlik görevlisinin arkadaşlarını uyarmasıyla işçiler fabrikayı terk ederek itfaiyeye haber verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede tüm fabrikayı kaplayan yangına müdahale ederken polis de çevre güvenliğini aldı. Fabrikada karton ambalaj, tahta palet ve tiner tenekelerinin olması yüzünden yangını kontrol etmekte zorlanan itfaiye erleri, yangının diğer işyerlerindeki doğalgaz tankerlerine ulaşmaması için büyük çaba sarf etti. Fabrikadaki doğal gaz borusuna ulaşması ile daha da büyüyen yangında zaman zaman patlamalar meydana geldi.

Hayatlarını hiçe sayan itfaiye erleri, yangını söndürebilmek için ateşin içine girmekten çekinmedi. İtfaiye erleri yangına köpüklü suyla da müdahale ederken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme helikopteri ve uçak da havadan müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saatlik bir mücadelenin ardından kontrol altına alınmasına karşın soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti.
 

Günün ilk ışıkları ile yangının neden olduğu hasar ve Adana'nın atlattığı tehlikenin boyutu ortaya çıktı. Yüz binlerce liralık maddi hasarın oluştuğu yangın sonrası fabrika hurda yığınına dönüştü. Alevlerin, fabrika ve çevre işyerlerindeki doğal gaz tanklarına ulaşmaması için büyük gayret gösteren itfaiye büyük bir facianın da önüne geçti. Yangının çıkış nedeni ve oluşan maddi hasarın soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardında yapılacak teknik inceleme ile belirleneceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2011 Pazar 18:43:11
Güncelleme :12 Eylül 2011 Pazartesi 12:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?