4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fakir çocuklara polis ilgisi

FAKİR ÇOCUKLARIN POLİS AMCALARI VAR

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri mahallelerde saha çalışması yaparak hayırseverler ile fakir aileler arasında köprü vazifesi görüyorlar.

Ekipler, son olarak annesi babasından 4 yıl önce ayrılan zihinsel engelli bir çocuğa ayakkabı olarak çocuğu sevindirdi.

Adana'da Toplum Destekli polislik Büro Amirliği'nde çalışan polisler emniyet teşkilatının gülen yüzü olmaya ve zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyor.

Mahallelerde suç oranlarını azaltmak, bölgede sorunların çözümüne yardımcı olmak ve polis-halk ilişkisini yüksek tutmak amacıyla kurulan toplum destekli polislik, genel asayişin sağlanmasının yanı sıra sosyal sorumluluklar da yerine getiriyor. Bu kapsamda ramazan ayı süresince ve Ramazan Bayramı'ndan sonra 4 bin aileye gıda yardımında bulunan ekipler, çocuklara 260 çift de ayakkabı dağıttı. Polis, bu uygulamalarla halkın gönlünde taht kuruyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli 88 polis, 2 kişilik motorize ekiplerle her mahalleyi avucunun içi gibi biliyor. Her motorize ekip bir mahalleye baktığı için bütün polisler kendi mahallesindeki muhtaç insanları tek tek tespit ediyor. Tespit edilen aileler emniyete bildirildikten sonra bu ailelere yardım yapacak zengin ve hayırsever vatandaşlar aranıyor. Hayırsever vatandaş bulunduktan sonra polis zengin ile fakir arasında köprü oluyor. 2 yıl önce başlayan bu uygulamada çok sayıda çocuk okula kazandırılırken binlerce çocuğa da kıyafet alındı.

Son olarak Namık Kemal Mahallesi'nde oturan ve 4 yıl önce eşinden ayrılan Şengül Atmaca'nın (41) zihinsel engelli oğlu Caner Vidinli (13) ile çok zor şartlar altında yaşadığı ve oğluna ayakkabı dahi alamadığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine harekete geçilerek çocuğa yardım yapacak bir hayırsever vatandaş arandı. Almanya'da yaşayan ve ismini söylemek istemeyen bir vatandaş, çocuğun ayakkabı ihtiyacını gönüllü olarak karşılamak istedi. Bunun üzerine polis, hayırsever vatandaştan nakit parayı alarak anneyi ve çocuğu yanına alıp ayakkabıcının yolunu tuttu. Caner Vidinli, annesiyle birlikte ayakkabıcıya gelerek en beğendiği spor ayakkabısını aldı. Ayakkabıyı Caner Vidinli'ye yine polisler giydirdi. Anne Şengül Atmaca, polislerin bu fedakar davranışları karşısında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Anne Atmaca, kendisinin 4 yıl önce eşinden boşandıktan sonra çok zor günler geçirdiğini, ölen babasının emeklilik maaşını alan annesinin ve komşularının kendisine baktığını belirterek, "Komşularım olmasaydı ben şimdi ayakta duramazdım. Çocuğum zihinsel engelli olduğun için özel rehabilitasyon merkezine gidiyor. Çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamıyorum" dedi.

Polislerin kendilerine çok iyi davrandığını ve sürekli yardım ettiğini hatırlatan Atmaca, polisleri çok sevdiklerini, yardımlar için çok teşekkür ettiğini söyleyerek gözyaşlarını tutamadı.

Caner Vidinli ise engelli olduğu için güçlükle konuşarak, "Polis amcaları çok seviyorum. Onlar bana ayakkabı aldı. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toplum Destekli Polislik Ekipleri ise polisin sadece güvenliği sağlamak için görev yapmadığını, devletin sosyal yönüne de destek olduğunu, bu sebeple sosyal projelerle her zaman halkın yanında olacaklarını söyledi.

FAKİR ÇOCUKLARIN POLİS AMCALARI VAR
FAKİR ÇOCUKLARIN POLİS AMCALARI VAR
FAKİR ÇOCUKLARIN POLİS AMCALARI VAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:32:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 11:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?