2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Fakire bir darbe de muhtarlıktan

Adana'da kömür yardımından yararlanacakların listesinin bulunduğu muhtarlıklarda, zorunlu olmamasına karşın vatandaşlardan haksız yere onaylı kimlik fotokopisi adı altında 2 ile 5 YTL arasında para talep edildiği ileri sürüldü.

Kömür yardımından yararlanacak olanların isimleri günler öncesinden listeler halinde muhtarlıklara gönderildi.

Hak sahiplerinin listelerden isimlerini bulmaları ve hangi gün yardımı alacaklarını öğrenmeleri yeterliyken; zorunlu olmadığı halde bazı muhtarlıklarda vatandaşlardan kömür yardımdan yararlanabilmeleri için onaylı kimlik fotokopilerinin olması gerektiği ve bunun karşılığında da kendilerinden 2 ile 5 YTL arasında değişen ücretin talep edildiği öne sürüldü.

Denizli Mahallesindeki Kömür Dağıtım Merkezi'ne gelerek Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Muhtarlıklarda belirtilen tarihten önce kömür dağıtımının yapıldığı yere gelenlerse elleri boş olarak evlerine döndü.
Kömür kuyruğuna giren Bedir İlhan (62), muhtarlıktan 5 YTL karşılığında aldığı onaylı kimlik fotokopisi ile buraya geldiğini söyledi.

Türkiye Muhtarlar Derneği ve Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal ise şu ana kadar kendisine bu konuda bir şikayet gelmediğini belirterek; "Böyle bir şeyin olmaması gerekiyor" dedi.

Özünal, gerekli olmamasına karşın muhtarlıklardan 2 ile 5 YTL arasında değişen ücretle verildiği iddia edilen onaylı kimlik fotokopisi için de "Vatandaşlar ücret vermesin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?