4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fakire ücretsiz avukat

Adana Barosu Adli Yardım Komisyonu üyeleri, mahalle muhtarlarını ziyaret ederek, hukuki himaye ihtiyacı olup da, avukatlık hizmetinden yararlanacak düzeyde ekonomik olanağı bulunamayanlara devlet tarafından sağlanan adli yardım hizmetini anlatıyor.

Adli Yardım Komisyonu Başkanı Av. Halit Bülent Ok, Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Özkan ve üyeler Av. Cumali Küpeli, Av. Nesrin Samsa Geçkin, Av. Semih Biçer ile birlikte Seyhan ve Yüreğir ilçesi mahalle muhtarlıklarında adli yardım konusunu anlatıp, bilgilendirici broşür ve afişleri de astı.

Dedekorkut Mahalle Muhtarı Ali Polat, kendisini ziyaret eden Adana Barosu avukatlarına adli yardım konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Gerçektende maddi durumu olmayan insanlarımız bize gelip ne yapacaklarını soruyorlar. Bu vatandaşlarımız için ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi çok güzel bir uygulama. Baromuzun bu konudaki duyarlılığı bizleri de mutlu etti" dedi.
Adana Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Adli Yardım Komisyonu Koordinatörü Av. Feyzi Çakıt, yurttaşların fakirliklerini belgelemeleri durumunda avukatlık hizmetinin ücretsiz verildiğini belirterek, "2008'de toplam 540 başvuru oldu. Amacımız bu sayının bu yıl daha da artmasını sağlamaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 11:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?