2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Fare cinayetinde karar!

FARE YÜZÜNDEN İŞLENEN CİNAYETTE KARAR

Adana'da, ağaca çıkan fareye ateş edilmesi sonucu çıkan kavgada, bir kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan 3 sanığın davası karara bağlandı. Sanıklara, 13'er yıl 4'er ay olmak üzere toplam 40 yıl hapis cezası verildi.

Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Mustafalar Köyü'nde, 5 Ekim 2009'da meydana gelen olayda, 39 yaşındaki Ali Sarı evinin önündeki kavak ağacına çıkan fareye av tüfeğiyle ateş etti. Açılan ateş sonucu yakındaki evinin çatısındaki çinkolara saçmalar isabet eden 46 yaşında ki Mustafa Çokal, komşusu Ali Sarı ile bu nedenle tartıştı. Sarı'nın telefonla haber vermesi üzerine akrabaları da geldi.

İddiaya göre, Ali Sarı ile ağabeyi 45 yaşındaki İsmet Sarı, Mustafa Çokal'ı tuttu, kayınbiraderi 27 yaşındaki Ali Yalçın da bıçakla sırtından yaraladı. Ardından İsmet Sarı da Mustafa Çokal'ı kalçasından bıçakladı.

Mustafa Çokal da yaralı halde evine gidip aldığı av tüfeğiyle ateş ederek Ramazan Yalçın, Ahmet Yalçın ve Abdi Solmaz'ı yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mustafa Çokal öldü. Diğer yaralılar ise tedavi edildi.

Olayla ilgili Ali Sarı, İsmet Sarı ve Ali Yalçın tutuklandı. Sanıklar, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkarıldı. Sanık Ali Sarı, daha önceki ifadesinde, kendilerine saldırılması üzerine rastgele bıçak salladığını ve amacının öldürmek olmadığını söylemesine rağmen, ifadesini değiştirerek, "Ben sebep olduğum için suçu üstlenmiştim" diyerek mahkemeye yazılı ifade sundu. Daha önceki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Ali Yalçın da, olay yerine geldiğinde ağabeylerinin yaralanmış

olduğunu belirterek, "Ölen kişinin elindeki silahı almak isterken oğlu sırtıma sopayla vurdu. Ben de masanın üzerindeki bıçağı alarak rastgele salladım" şeklinde ifade değiştirdi.

İsmet Sarı ise gittiğinde olayın sona ermiş olduğunu belirterek, "Ben olay yerine tek başıma gittim. Kimseye bıçak da vurmadım. Öleni olay yerinde görmedim. Ben gittiğimde olay yeri kalabalıktı. Askerler dahi gelmişti. Ben ölenin evine gitmedim, ağabeyimin bulunduğu çiftliğe gittim" diye konuştu.

Ölen Mustafa Çokal'ın eşi Elmas Çokal (47) ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, Ali Yalçın'ı "cinayet" suçundan, İsmet Sarı ile ağabeyi Ali Sarı'yı da "cinayete iştirak" suçundan 13'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.

FARE YÜZÜNDEN İŞLENEN CİNAYETTE KARAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 16:00:03
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 11:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?