3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Fatih Terim Adana'da

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'nın ardından ilk kez geldiği memleketi Adana'da coşkuyla karşılandı.

Mezarlık ziyaretlerinde bulunan Terim, yıllar önce futbol oynadığı Adana Demirspor'un zor günlerinden kurtarılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan destek istedi.

Sabah saatlerinde özel uçakla İstanbul'dan Adana Havalimanı'na gelen Terim, burada Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, çiçeklerle karşılandı. Havalimanındaki karşılamanın ardından, beraberindeki Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Levent Kızıl ve yardımcısı Müfit Erkasap ile birlikte Sular mevkisindeki Şadırvan'a geçti. Burada birlikte futbol oynadığı arkadaşlarıyla hasret gidererek bir süre dinlenen Terim, daha sonra dışarıda kendisini bekleyen küçük sporseverlere imza dağıtıp, onlarla fotoğraf çektirdi.

Fatih Terim, buradan Asri Mezarlık'a giderek, Adana Demirspor'un onursal başkanı Orhan Demirdal'ı anma programına katıldı. Demirdal'ın mezarı başına kırmızı gül bırakarak, el açıp dua eden Terim, aynı mezarlıkta bulunan milli yüzücü Mustafa Acet, Adana Demirspor Kulübü eski başkanlarından Muharrem Gülergin ile bir süre önce vefat eden dayısı Turgut Kaleli'nin mezarlarını da ziyaret etti.

Terim, mezarlıktaki programın ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaret etti. Durak, ziyarette yaptığı açıklamada, Adanalı hemşehrileri olarak Terim'in ve Milli Takım'ın başarısından gurur duyduklarını söyledi.

Terim, yıllar önce futbol oynadığı Adana Demirspor'un şu an içinde bulunduğu zor durumun hatırlatılması üzerine, Başkan Durak'tan mavi-lacivertli kulüp için ricada bulundu.

Başkan Durak'ın, Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası kendisine mektup yazdığını ve görevinin başında kalması çağrısında bulunduğunu anımsatan Terim, "Bazen karar vermek adına çok fazla vaktiniz olmuyor. Ancak koca Adana'yı düşündüğünüzde, size yapılanlar hoş değil. Bu birkaç kişiyi Adana kabul etmemeli. Vereceğiniz kararla Adanalıları mutlu edeceğinizi, yalnız bırakmayacağınızı düşünüyorum. Adana Demirspor'un size ihtiyacı var. Ben size mektup yazmıyorum, direkt söylüyorum. Hiç kimsenin kimseye söz söylemeye hakkı yoktur. Size yanlış yapılmıştır, bunu kabul ediyoruz, ama bu tüm Adana'yı kapsamaz. Kararınızı bir daha gözden geçireceğinizi ve doğruyu bulacağınızı düşünüyorum. Size şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Bunun üzerine, "Benim de içinde bulunduğum haleti ruhiyeyi düşünmeniz lazım" diyen Durak, Terim ve beraberindekilere bir görüntü izleterek, kendisini de anlamalarını istedi. Ziyaret sırasında Durak, "İmparatora bu yakışır" diyerek Terim'e, Osmanlı İmparatorluğu devlet nişanını armağan etti.

Terim, Durak ve beraberindekiler, daha sonra öğlen yemeğini yemek üzere belediyeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:22:02
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hos geldin futbol tarihinin babasi IP: 212.246.70.xxx Tarih : 24.07.2008 01:52:17

ADANAMIZA HOS GELDIN FATIH BABA SENIN ICIN MEDYA NE YAZDIYSA AVRUPA SAMPIYONASINDA SEN ONLARI YAZANLARI UTANDIRDIN ALLAH SENI MILLI TAKIMIN BASINDAN EKSIK ETMESIN.ADANA VE ADANALILAR SENINLE GURUR DUYUYOR.