4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fatih Ürek'i aday yapalım!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildikten 1 hafta sonra parti Genel Merkezi tarafından adaylığı geri çekilen ve yerine Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş aday gösterilen Avukat Soner Çetin, "Tanınırlığın" gerekçe gösterilmesine, "Fatih Ürek'i Türkiye'de tanımayan yok, o zaman getirelim Fatih Ürek'i aday yapalım" diye tepki gösterdi.

Çetin, İHA'ya yaptığı açıklamada, adaylık görevinden alınmasının Genel Başkan Deniz Baykal'ın takdiri olduğunu, adaylık kararını nasıl saygıyla karşıladıysa, adaylıktan geri alınma kararını da saygıyla karşıladığını belirtti.

Çetin, " 'Kırılmadınız mı?' diyecek olursanız; kırıldım, üzüldüm. Ağabey, kardeşe kırılabilir. Aile içinde böyle şeyler yaşanabilir. Ben olayı bu şekilde değerlendiriyorum" dedi. "Keşke bunlar yaşanmasaydı" ifadelerini kullanan Çetin, şunları söyledi: "Keşke 9 ay süren çalışmalarım daha iyi incelenseydi, tahlil edilseydi, buna göre karar verilmiş olsaydı. Adaylığım hiç açıklanmamış olsaydı hiç sorun yoktu. Sayın Genel Başkan 70 milyonun huzurunda elimi havaya kaldırdı, o an ben de gururlandım. Arkasından bir hafta geçmeden geri görevden alınmak üzüntü verici bir durum. Benim yerimde iradesi güçlü olmayan bir başkası olmuş olsaydı, belki çok farklı, üzüntü verici şeyler yaşanabilirdi. Kendime zarar verebilirdim. Ama mantıklı, makul davranmayı başarabilen, güçlü bir yapım var. 3-4 gündür kendi derdimi unuttum, partiye umut bağlamış binlerce insanı sakinleştirmeye çalışıyorum. Keşke böyle olmasaydı."

En çok kendisine sunulan gerekçeye üzüldüğünü ifade eden Çetin, "Yeterince tanınmadığımı belirtmişler. Adana'da bir sinerji oluşturamadığımı anlatmışlar Genel Başkanıma. Tabii seçim kazanmak istiyor, haklıdır. Daha bilinen, tanınan adayla yoluna devam etmek istemiş olabilir. Şunu belirteyim; ben hiçbir zaman Adana'da yaşayan 2 milyon 6 bin kişi tarafından tanındığımı iddia etmedim. Kişinin tanınıp tanınmadığı değil, nasıl tanındığı önemli. Herhangi bir sanatçıyı, bağışlayın mesela Fatih Ürek'i Türkiye'de tanımayan var mı? O zaman getirelim Fatih Ürek'i aday yapalım. Tek ölçüt bu olmamalı. İnsanın nasıl tanındığı da önemli. Geçmiş seçimlerde başka bir partiden aday olmuş insan değilim, öyle olsaydı Adana kamuoyu beni tanırdı. O zaman yüzüm tutup CHP'den aday olmazdım. Tanınmak için bir seçim geçirmek gerekir, aday olmak gerekir. Ben ilk kez aday oldum. Ben genç bir avukatım. Meslek camiasında da tanınan biriyim" şeklinde konuştu.

9 aydır Adana'da girmedikleri sokak, kahvehane kalmadığını vurgulayan Soner Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben böyle bir gerekçeyi kabul etmiyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir Sayın Genel Başkan? Onun da yanında danıştığı, görüştüğü insanlar var. Burada Adana il örgütümüz var. MYK üyelerimizle, Genel Başkanımızla herhangi bir problemimiz olması mümkün değil. Ben parti terbiyesi almış bir insanım. Şu görmüş olduğunuz rozetimi ömür boyu çıkarmayacağım. Parti içinde mücadeleme devam edeceğim."

Adana'da partinin başına çöreklenmiş bir ekip olduğunu ifade eden Çetin, "İl Başkanı (Serdar Seyhan) ve kardeşi Milletvekili (Tacidar Seyhan). Bu arkadaşlarımız 10 yıldır Adana politikasını yönlendiriyorlar ve bunu hep yapıyorlar. Geçen seçimde de aynı şey oldu, aslında benimki daha ağır oldu. Beni bir hafta sonra görevden aldılar. Ama bir başka arkadaşımızı görev verilmişken yine bu arkadaşlar Genel Başkanımızı yanlış yönlendirip, bir başka arkadaşımızın aday olmasını sağladılar. Detaya girmek istemiyorum, geçen seçimin sonucu ortada" diye konuştu.

Çetin, tüm bu olanlara rağmen partisinin Adana'da başarılı olabilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recebim84 IP: 88.226.114.xxx Tarih : 3.02.2009 20:02:41

SAdeCE gülüyorum bu olanlara.. artık sürüden ayrılma vakti geldi.. TÜRK_SOLU....