1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Faul cinayetine müebbet istemi

Adana'da, 'sert faul yapma' nedeniyle çıkan kavgada, kendilerini sakinleştirmek isteyen halı saha bekçisini bıçaklayan, şikayetçi olunmamasına rağmen kin güderek ayla sonra da öldürdükleri iddia edilen 4 kardeş ve kendilerini azmettirdikleri ileri sürülen anneleri hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi, Manisalı Alibey Caddesi'ndeki halı sahada, 18 Temmuz 2010 günü yapılan maçın tarafları arasında 'sert faul' nedeniyle kavga başladı. Kavgada Mustafa Şahin, karşı tarafın oyuncusu Hikmet Çelik'e yumruk vurdu.

Sonra da Şahin ile Çelik telefonla kendi yakınlarını çağırdı. Böylece sahada başlayan kavga caddede devam etti. Görevli olduğu halı sahaya yakın yerde oturan 55 yaşında ki Mustafa Üzül, ortalığı sakinleştirmek istedi. Mustafa Üzül'ün sözlü müdahalesi sonucu Çelik ve yakınları olay yerinden ayrıldı. Şahin ile kardeşleri ise Mustafa Üzül'e, sonra da Üzül'ün eşi ve çocuklarına saldırdı. Mustafa Üzül'ün eşi ve çocukları bıçaklama ve darp sonucu yaralandı.

Olayın ardından Mustafa, Muhammet, Hamza ve İbrahim Şahin kardeşler hakkında 'yaralama' suçundan 3 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 16 Şubat'ta yapılan duruşmasında Mustafa Üzül, "Sanıklardan şikayetçi değilim. Olayın kan davasına dönüşmemesi için barıştım" dedi.

Mustafa Üzül'ün çocukları da babaları gibi sanıklardan şikayetçi olmadıklarını ve barıştıklarını söyledi. Üzül, mahkemeden 247 gün sonra, 19 Ekim 2011'de aynı cadde üzerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Kocasının öldürülmesinden 5 gün sonra yapılan yaralama davasının duruşmasında ifade veren Mustafa Üzül'ün eşi 55 yaşındaki Feride Üzül, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek şunları anlattı: "Sanıklar tanımadığımız kişilerle halı sahada kavga etmişler. Aynı kişiler arasında tekrar tartışma çıkınca, eşim de yatıştırmak istemiş. Sanıklardan Muhammet 'Biz top oynamaya değil, kelle kesmeye geldik' demiş. Bu kişiler eşimi, çocuklarımı ve beni yaraladılar. Bu olaydan sonra husumet devam etti. Sonra da eşim öldürüldü." Polis ekipleri, olayla ilgili olarak 35 yaşındaki Hüseyin, 23 yaşındaki Muhammet, 22 yaşındaki Mustafa ve 19 yaşındaki Hamza Şahin adlı kardeşler ile akrabaları 30 yaşındaki Ahmet Şahin'i gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan Hüseyin, Mustafa ve Hamza Şahin kardeşler tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, cinayetle ilgili iddianame hazırladı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen iddianamede, sanıklar Hüseyin, Muhammet, Mustafa, Hamza ve Ahmet Şahin hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 4 kardeşin annesi 55 yaşındaki Nevroz Şahin hakkında ise 'tasarlayarak öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Olay yerinde elde edilen mermi çekirdekleri ile boş kovanlar üzerinde yapılan incelemede de cinayette 4 farklı silahın kullanıldığı öne sürüldü. Cinayetin duruşmasına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 15:57:03
Güncelleme :9 Aralık 2011 Cuma 16:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?